Πρώτη ενημέρωση 12:55

Τους εθελοντές που έχουν προσφέρει ώρες απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» βράβευσε για την προσφορά τους το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Από τον Ιούνιο του 2013 που ξεκίνησε το πρόγραμμα εθελοντισμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης μέχρι σήμερα έχει δεχτεί περισσότερες από 100 αιτήσεις συμπολιτών μας που εντάχθηκαν στο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου και προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο και τις γνώσεις τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων  Μηνάς Βουλγαρίδης, σε δήλωσή του επεσήμανε πως  «από το 2010, δεν μπορούσε να καλυφθεί το δυναμικό που έφευγε από το Νοσοκομείο, λόγω συνταξιοδότησης. Από το 2013, φτιάχτηκε το σώμα εθελοντών και έτσι με την συνεισφορά των συμπολιτών μας αποφεύχθηκε η κατάρρευση του νοσοκομείου. Για να καλυφθούν τα κενά πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταθερού το οποίο θα είναι καλά αμειβόμενο. Δεν είναι πρότυπο λειτουργίας το να στηρίζεται ένα νοσοκομείο σε εθελοντές. Στις λίγες ημέρες της θητείας μου έχω ήδη υπογράψει την δημιουργία 19 επιτροπών κρίσεων για μόνιμους γιατρούς σε οργανικές θέσεις του ΕΣΥ και άμεσα θα έρθουν 20 γιατροί».
Επιπλέον πρόσθεσε ότι παρατείνεται η θητεία τεσσάρων επικουρικών γιατρών, ενώ όπως ανέφερε μόλις σήμερα , υπέγραψε συμβάσεις προσωπικού που εκκρεμούσαν από το 1998, για 20 άτομα που είχαν συμμετάσχει στον τότε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.. Ακόμη, σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη μέσω ΟΑΕΔ, η πρόσληψη 57 ατόμων για δωδεκάμηνες συμβάσεις.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook