Ο Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και λίγο αργότερα απεβίωσε.

Η αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet στο διαδίκτυο, αναφέρει πως ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε μια γκαλερί στην Άγκυρα, από έναν άνδρα ο οποίος μπήκε στο χώρο φορώντας κοστούμι και αρχικά πυροβόλησε πρώτα στον αέρα.

Νεκρός ο πρεσβευτής της Ρωσίας

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, πέφτει νεκρός από τα πυρά του δράστη, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία λεπτά.

Στο βίντεο αυτό φαίνεται ένας νεαρός άνδρας, πίσω από τον πρεσβευτή, να τον πυροβολεί και στη συνέχεια να αρχίζει να φωνάζει διάφορα συνθήματα για το Χαλέπι. Επιπλέον, ο δράστης ακούγεται να λέει: «Θα πληρώσετε για αυτό που κάνατε στο Χαλέπι. Μη με πλησιάζεται. Δεν θα βγω από εδώ ζωντανός».

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος λίγες στιγμές αργότερα έπεσε νεκρός, φέρεται σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπήκε στη γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας χρησιμοποιώντας την αστυνομική του ταυτότητα.

Μια φωτογραφία που μεταδόθηκε από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζει ανθρώπους πεσμένους στο δάπεδο.

Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι ακούστηκαν κι άλλα πυρά στον χώρο όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Ποιoς είναι ο Αντρέι Καρλόβ, που τον πυροβόλησαν στην Άγκυρα

Διπλωμάτης καριέρας, υπηρετούσε  στην Τουρκία από τον Ιούλιο του 2013

Διπλωμάτης καριέρας με πολυετή θητεία από διάφορες θέσεις στο διπλωματικό σώμα της πρώην ΕΣΣΔ και πλέον της Ρωσίας, είναι ο 62χρονος πρεσβευτής Αντρέι Καρλόβ που κατά πληροφορίες έχασε ήδη  τη μάχη για τη ζωή του, στην Άγκυρα. 

Ο Αντρέι Καρλόβ γεννήθηκε το 1954 στη Μόσχα και το 1976 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του ως διπλωμάτης. Το 1992 αποφοίτησε από τη ρωσική Διπλωματική Ακαδημία.  Εχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις για το υπουργείο Εξωτερικών της πρώην ΕΣΣΔ και της Ρωσίας.

Ειδικότερα, έχει υπηρετήσει στην πρεσβεία της πρώην ΕΣΣΔ στην Κορέα και στη συνέχεια της Ρωσίας, επί σειρά ετών και από διάφορες θέσεις. Αργότερα έχει υπηρετήσει στην κεντρική υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ανέλαβε καθήκοντα καθήκοντα πρεσβευτή στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2013. Είναι  παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. 

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναξε ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ άλλα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους τραυματίες. Ειδικότερα, το CNN Türk αναφέρει πως υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο δράστης κατά την είσοδό του στο «Modern Arts Centre» είπε ότι ήταν αστυνομικός. 

Ο δράστης λέγεται πως έφερε πλαστή αστυνομική ταυτότητα, φορούσε μαύρο κοστούμι και πυροβόλησε 30-35 φορές. 

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Καρλόφ δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην hurriyet.com.tr ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται μέλη εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι. 

Protothema.gr/newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook