Εξιχνιάσθηκε, από της Ασφάλεια Αττικής η απαγωγή του 67χρονου ιατρού, ο οποίος είχε απαχθεί στις 22 Μάιου από την Σταμάτας Αττικής. Δράστες είναι τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 20, 22, 23 και 28 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατόπιν των Διεθνών Ενταλμάτων στη Βουλγαρία, από περιπολία του Τμήματος Συνοριακής Αστυνομίας της περιοχής GYUESHEVO, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας – Σκοπίων, κατά τη διάρκεια ελέγχου, τη στιγμή που κινούντο με ταξί.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοσή τους στη χώρα μας.

Τους «έκαψε» η καλή ζωή

Οι συμμορία των Αλβανών απαγωγέων, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, έβαλε στο μάτι το γνωστό γιατρό στις αρχές του χρόνου καθώς κάποιοι συγγενείς του έμεναν κοντά στη βίλα του απαχθέντος. Έτσι αποφάσισαν να τον αρπάξουν και να ζητήσουν ως λύτρα πολλά εκατομμύρια ευρώ…
Ο 67χρονος είχε απαχθεί μεσημβρινές ώρες της 22-5-2011, στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής, ενώ καλλιεργούσε το κτήμα του, όταν οι δράστες μπήκαν ξαφνικά μέσα σε αυτό και αφού τον χτύπησαν, με την απειλή όπλου τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τον μετέφεραν σε ερημική υπαίθρια τοποθεσία, σε δασώδη περιοχή δίπλα σε ρέμα, στον Άγιο Μερκούριο, όπου από πριν είχαν διαμορφώσει το χώρο και τον κρατούσαν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγωγής.
Βραδινές ώρες της 23-5-2011 μετά από διαπραγματεύσεις, οι δράστες τον εγκατέλειψαν στο σημείο που τον κρατούσαν, όπου βρέθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν από τους οικείους του, ως λύτρα 1.360.800 ευρώ, σε ερημικό σημείο στο Διόνυσο.

Ψάχνουν τα λύτρα

Μετά από έρευνες της Ασφάλειας προέκυψαν τα στοιχεία των δραστών και κατά την αναζήτηση για τη σύλληψή τους, διαπιστώθηκε ότι την επομένη της απελευθέρωσης του απαχθέντος, διέφυγαν στην Αλβανία.

Έτσι σε βάρος τους εκδόθηκαν Διεθνή Εντάλματα Σύλληψης και Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μετέβησαν στην Αλβανία και σε συνεργασία με τις Αλβανικές Αστυνομικές Υπηρεσίες, μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι την 8-7-2011 οι δράστες αναχώρησαν με πτήση charter από τα Τίρανα με προορισμό την Τουρκία για διακοπές, όπου διέμεναν σε πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην ATALYA.

Στη συνέχεια οι δράστες δεν επέστρεψαν στην Αλβανία με τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει αλλά συνέχισαν τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη, όπου και εκεί διέμειναν σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Πλέον οι αστυνομικοί ψάχνουν τα λύτρα καθώς στα πορτοφόλια των συλληφθέντων βρέθηκαν μικρά χρηματικά ποσά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook