Στον πενταψήφιο αριθμό 11012 και στο e-mail [email protected] θα μπορούν οι πολίτες από σήμερα να καταγγέλλουν φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, για τον νέο τηλεφωνικό αριθμό και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.

Η νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιεί άμεσους ελέγχους και θα συντάσσει δικογραφίες σε βάρος των φοροφυγάδων ή άλλων παρανομούντων.

Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ \”οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι στοχευμένοι\”.

Δεν θα υπάρχουν τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες. Θα πραγματοποιούνται έρευνες μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών ή και ύστερα από παραγγελίες δικαστικών αρχών. Πολλοί από τους παρανομούντες θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο\”.

Επιπλέον στο e-mail [email protected] θα συγκεντρώνονται καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις απατών και παιδικής πορνογραφίας κι άλλων στο διαδίκτυο που θα χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Στη νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα υπηρετούν περίπου 200 αστυνομικοί, γενικών κι ειδικών καθηκόντων .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook