Τελευταία ενημέρωση: 14:00

“Δεν θα μείνουν οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα για να μπορείτε εσείς να κάνετε θέατρο” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους αγρότες

Κεκλεισμένων των θυρών με εντολή Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στις Μοίρες.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από κάμερες και δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από την αίθουσα. Μάλιστα δεν υποχώρησε ακόμη και όταν οι αγρότες του είπαν πως αν φύγουν οι δημοσιογράφοι θα αποχωρήσουν και εκείνοι, με τον πρωθυπουργό να απαντά πως ο ίδιος πραγματοποιεί συσκέψεις χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

“Δεν θα μείνουν στην αίθουσα για να μπορείτε εσείς να κάνετε θέατρο” είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους αγρότες, για να επικρατήσει πανικός λίγο πριν κάμερες και δημοσιογράφοι αποχωρήσουν τελικά.

Νωρίτερα με πανό υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό οι παραγωγικοί φορείς στις Μοίρες. Έξω από το δημαρχείο Φαιστού είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αγροτικοί σύλλογοι, στελέχη αναπτυξιακών αλλά και εκπρόσωποι οινοπαραγωγών του νομού.

Κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα στο δημαρχείο Φαιστού, υπήρξε μικρή ένταση από ορισμένους από τους συγκεντρωμένους.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε αρχικά τον δήμαρχο Φαιστού, ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζεται η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς.

Τσίπρας: “Μέχρι το 2019 θα έχουν ξεκινήσει ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου”

«Υπάρχει η πολιτική βούληση , μέχρι το 2019  να ξεκινήσουν ο ΒΟΑΚ και ο διεθνής αερολιμένας Καστελίου, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του νωρίτερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

«Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ξεπεραστούν τα προβλήματα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «μέσα από μια κατάθεση ανταγωνιστικών προτάσεων, ώστε στο τέλος του 2017 – αρχές του 2018, να τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Αναφορικά με το αεροδρόμιο ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μέχρι τον Μάρτιο θα τελειώσουν οι διαδικασίες και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2017.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στους τομείς ανάπτυξης του νησιού, τονίζοντας πως η Κρήτη αποτελεί μηχανή παραγωγικής ανασυγκρότησης, αφού έχει υψηλού επιπέδου τουρισμό, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα ποιοτικά προϊόντα του νησιού τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με τον τουρισμό.

«Η αύξηση κατά 10% στον τουρισμό μας δείχνει το δρόμο. Αυτή η αύξηση είναι ένεση στην τοπική κοινωνία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο δήμο Ηρακλείου

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια βρέθηκε στη Λότζια όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε της παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού ενώ με τον δήμαρχο συζήτησαν και για το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 11:00  στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πτήση της Οlympic Air, στο πλαίσιο της διήμερης περιδεία του στην Ανατολική Κρήτη και τον συνοδεύουν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε λίγη ώρα ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις Μοίρες όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών.

Στις 15:00 αναμένεται να φτάσει στη Γέργερη , ενώ η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook