Πριν από τέσσερις μήνες η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» είχε γράψει για πρωταπριλιάτικο αστείο ότι η Πορτογαλία σκόπευε να βγάλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε δημοπρασία προκειμένου να λύσει το πρόβλημα του χρέους της. Οπως φαίνεται, όμως, η φάρσα δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Αν και η πρωτοβουλία δεν ανήκει στο πορτογαλικό κράτος αλλά σε ισπανικό πιστωτικό ίδρυμα, γεγονός είναι ότι η τράπεζα Bankia έβαλε εγγύηση τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή στον κόσμο προκειμένου να εξασφαλίσει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Bankia μπόρεσε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια καθώς με τη σειρά της έχει δανείσει πολλά χρήματα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Για να λάβει το δάνειο, η βασίλισσα του ισπανικού ποδοσφαίρου είχε βάλει εγγύηση τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Βραζιλιάνο Κακά.

Όπως γράφουν τα Νέα, η τράπεζα είχε βοηθήσει τον σύλλογο να αποκτήσει τους δυο ποδοσφαιριστές με ένα δάνειο ύψους 76,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ρεάλ είχε δαπανήσει 100 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο από την αγγλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 60 εκατ. για την αγορά του Κακά από την ιταλική Μίλαν.

ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
Αυτή η ιστορία των εγγυήσεων αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο στην εξής εξέλιξη: εάν η Ρεάλ Μαδρίτης δεν καταφέρει να αποπληρώσει το δάνειό της και η Bankia δεν μπορέσει με τη σειρά της να αποπληρώσει το δικό της δάνειο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει στην κατοχή της ως περιουσιακά στοιχεία τα δυο ενδέκατα μίας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Και εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πού θα έφτανε η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΚΤ με κόουτς τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook