Από το βομβαρδισμένο Χαλέπι στην αγκαλιά του Ερντογάν βρέθηκε η επτάχρονη Μπάνα Αλαμπέντ, το κορίτσι από τη Συρία που έζησε στο πετσί της τη φρίκη του πολέμου.  
 
Η Μπάνα, που έγινε το ανθρώπινο πρόσωπο του πολέμου στο Χαλέπι, ήταν προσκεκλημένη στο προεδρικό παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Με την οικογένειά της και τον μικρό της αδερφό πέρασαν το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου όπου εκεί τους υποδέχτηκαν χαμογελαστοί ο Σουλτάνος του Βοσπόρου και η σύζυγός του Εμινέμ.   

Σε βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μπάνα και ο αδελφός της απεικονίζονται στην αγκαλιά του προέδρου Ερντογάν με την σύζυγό του, Εμινέμ, να στέκεται δίπλα τους. 

“Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη των παιδιών του Χαλεπιού και που μας βοηθήσατε να βγούμε από τον πόλεμο, σας αγαπώ” , είπε η επτάχρονη Μπάνα στον Ερντογάν ο οποίος αγκάλιασε τα δύο αδέρφια.

Η Μπάνα άφησε πίσω της τα συντρίμμια στη γενέτειρά της, το Χαλέπι, αφού πρώτα έκανε έναν μεγάλο αγώνα μέσω των social media και ειδικά μέσω Twitter ζητώντας την συμπαράσταση της διεθνούς κοινότητας. Η τουρκική κυβέρνηση βοήθησε την ίδια και την οικογένειά τους να γλιτώσουν από τις βόμβες κι έτσι από τη Συρία βρέθηκε με την οικογένειά της στην Τουρκία. Για όσο διάστημα άκουγε τις βόμβες να πέφτουν βροχή, η μικρή Μπάνα έστελνε το δικό της μήνυμα μέσω του Twitter: “Σας παρακαλώ, σταματήστε τους βομβαρδισμούς και βάλτε τέλος στην πολιορκία”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook