Το ενδεχόμενο μιας νέας ρύθμισης, για να μπορούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι σε 6 δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Κράτος, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο πιο πολλά ευρώ μπορεί στα δημόσια ταμεία.

Η πρόταση προέκυψε στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που ολοκληρώθηκε την Τρίτη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και προβλέπει γενικευμένη ρύθμιση για κάθε είδους ληξιπρόθεσμα χρέη, από ΦΠΑ έως φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου.

Την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών θα καλέσει όλους τους παραγωγικούς φορείς, για να τους παρουσιάσει τις αλλαγές στις οποίες προσανατολίζεται, μετά τη διαβούλευση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάζονται στην ιστιοσελίδα της εφημερίδας \”Πρώτο Θέμα\”, θα προβλέπεται και συμψηφισμός φόρων και οφειλών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών. Όχι όμως με γενικευμένο συμψηφισμό οφειλών, αλλά μόνο της ιδίας κατηγορίας φόρους (δηλαδή ΦΠΑ με ΦΠΑ). Ο στόχος είναι να κατατεθεί η ρύθμιση τον Φεβρουάριο μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή στάση αναμονής τηρεί ενώ το υπουργείο και για τις πολύ σκληρές ρυθμίσεις του προσχεδίου, για μετατροπή των φορολογικών αδικημάτων από στιγμιαία σε διαρκή, ώστε να εφαρμόζεται ακόμη και για παλιές οφειλές το αυτόφωρο, όπως και οι ποινές φυλάκισης για όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Οι όποιες αλλαγές, θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πάρει τον δρόμο για την βουλή την επόμενη εβδομάδα αφού λάβει την έγκριση της Τρόικα, αλλά και των στελεχών του ΟΟΣΑ που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook