Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τη βίαιη καταστολή, από δυνάμεις των ΜΑΤ του απεργιακού αγώνα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου , κατόπιν εντολών της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση όπως αναφέρει πάντα η ανακοίνωση, επιδιώκει με τη βία και τις διώξεις να χτυπήσει το συνεχιζόμενο αγώνα στον κλάδο των ΤΑΞΙ.

Τα τρομοκρατικά μέτρα, οι απειλές, οι συλλήψεις που προωθεί, πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίθεση και καταδίκη του λαού.

Η απελευθέρωση των ταξί, είτε με τα πρότυπα και τους κανόνες του ΠΑΣΟΚ είτε με αυτά της ΝΔ, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, οδηγεί στην καταστροφή και τη φτώχεια τους μικρούς επαγγελματίες και τους μισθωτούς οδηγούς. Αυτή είναι η κοινή τους επιδίωξη, της κυβέρνησης με την τρομοκρατία, τις διώξεις και τις συλλήψεις και της ΝΔ και άλλων αστικών δυνάμεων με τα καλέσματα για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων.


Είναι πρόκληση, ο ΣΕΤΕ, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, να εγκαλούν τον κλάδο των ταξιτζήδων για χτύπημα του τουρισμού, την ίδια στιγμή που η κατ' εντολών τους αντιλαϊκή πολιτική αφαιρεί από το 60% του ελληνικού λαού, τη δυνατότητα να κάνει έστω και ολιγοήμερες διακοπές.


Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται ως εξής:Οι ταξιτζήδες ταυτόχρονα με την κλιμάκωση του επίπονου και μακρόχρονου αγώνα τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι για την επιτυχία του,είναι αναγκαία η κοινή δράση με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους και τους αγρότες που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.