Δύο φορές φέτος είχε πλημμυρίσει το τμήμα του ΒΟΑΚ κοντά στον κόμβο Βαμβακόπουλου στα Χανιά και για τον λόγο του ότι τα φρεάτια ομβρίων υδάτων ήταν βουλομένα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ, ο Οργανισμός, παρά του ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητά του, προχώρησε με ιδίους πόρους και με την συνδρομή μηχανημάτων της ΔΕΥΑΧ στον καθαρισμό των χαντακιών και φρεατίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ο Οργανισμός, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, αποφάσισε με ίδιους πόρους  να προβεί σε καθαρισμό τεχνικών στον κόμβο Βαμβακόπουλου. 

Ειδικότερα σε τμήμα μήκους 100 μέτρων και 300 μέτρων πριν από την έξοδο της Εθνικής Οδού προς Βαμβακόπουλο στο ρεύμα από Ηράκλειο έγινε σειρά εργασιών καθαρισμού με στόχο την ασφάλεια, όπως διακρίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες. 

Παρότι ο καθαρισμός του ΒΟΑΚ δεν αποτελεί αρμοδιότητα του οργανισμού σύμφωνα (και) με την κείμενη νομοθεσία και τον ιδρυτικό νόμο λειτουργίας του Ο.Α.Κ. Α.Ε., η Διεύθυνση Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων  του Ο.Α.Κ. Α.Ε. προχώρησε με τη διαδικασία του επείγοντος στον καθαρισμό λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τμήμα Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης) και τη συνδρομή της ΔΕΥΑΧ η οποία επίσης παρείχε μηχανήματα για τον καθαρισμό. Ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη 21/12/2016.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. Φώτη Καζάση: «…Αποφασίστηκε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  να υλοποιηθεί η δράση καθαρισμού, με κύριο στόχο την οδική ασφάλεια  τις εορταστικές μέρες που διανύουμε».”

Δείτε τις φωτο απο τις εργασίες καθαρισμού:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook