Άλλα κόλπα με τις νέες άδειες παραμονής των μεταναστών στην χώρα μας, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, αυτές θα έχουν τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το protothema.gr, στην κάρτα, θα αποθηκεύονται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip) μια ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να ελέγχεται η γνησιότητα του εγγράφου και να ταυτοποιείται ο κάτοχός της.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις νέες ρυθμίσεις η ελληνική νομοθεσία προσαρμόζεται προς τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να εκδίδουν τις άδειες διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου.

Με το νομοσχέδιο, το υπουργείο στοχεύει κυρίως στην αντιμετώπιση του ελλείμματος ασφάλειας των εγγράφων που εκδίδονται για τους αλλοδαπούς καθώς και των συχνών περιστατικών κλοπής τους. Επιπλέον, θα ξεπεραστεί και η υποστελέχωση που χαρακτηρίζουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης με το ίδιο νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται και θέματα που αφορούν την άσκηση των αρμοδιοτήτων των ενοποιημένων Δήμων του “Καλλικράτη”, κυρίως σε σχέση με την κοινωνική πρόνοια, την εξόφληση υποχρεώσεων προμηθευτών καθώς και τη δυνατότητα παραμονής των υπαλλήλων των ΟΤΑ σε υπηρεσία έως τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook