Η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος. Το Γυμνάσιο Γαζίου, όπου η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και ο εθελοντισμός έχει γίνει θεσμός, για άλλη μια χρονιά πρόσφερε απλόχερα αγάπη στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές του ΠαΓΝΗ και τις οικογένειές των. Αντιπροσωπεία του προεδρείου των μαθητών συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και την γραμματέα του συλλόγου γονέων, επισκέφτηκαν σήμερα την παιδιατρική, την παιδοχειρουργική και την παιδοψυχιατρική κλινική και μοίρασαν ευχές και δώρα στα παιδιά. Λούτρινα κουκλάκια, αυτοκινητάκια, παραμύθια και βιβλία δημιουργικής απασχόλησης ήταν μερικά από αυτά. Οι μαθητές, έκπληκτοι αλλά και συγκινημένοι από την ανταπόδοση αγάπης από τα νοσηλευόμενα παιδιά και τις οικογένειές των, «γέμισαν» ικανοποίηση. «Εισπράξαμε τόση αγάπη που είμαστε ευτυχισμένοι. Πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας και να κάνουμε τέτοιες πράξεις όσο συχνότερα γίνεται» δήλωσαν. Οι γονείς των παιδιών, συγκινημένοι με την σειρά τους ανταπέδωσαν τις ευχές. «Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι και περήφανοι οι γονείς και οι καθηγητές σας. Καλή χρονιά και καλή πρόοδο. Να συνεχίσετε έτσι προσφέροντας στον συνάνθρωπο. Το έχουμε όλοι ανάγκη» δήλωσαν με τη σειρά τους.

«Η αλληλεγγύη  για εμάς δεν είναι κάτι εφήμερο ή κατά παραγγελία «τις ημέρες των εορτών» αλλά διαρκεί όλο το χρόνο, μιας και ανάλογες δράσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του χρόνου. Προτρέπουμε τους μαθητές να υλοποιούν δράσεις αλληλεγγύης συνεχώς. Η ευχή μας για τη νέα χρονιά είναι μία. Να γίνουμε περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Για να είμαι ανθρωπιστής και αλληλέγγυος, πρέπει πρωτίστως να είμαι Άνθρωπος!!!!! Χωρίς αστεράκια και υποσημειώσεις στην γενικότερη συμπεριφορά μου. Πρέπει να είμαι Άνθρωπος 365 μέρες το χρόνο και όχι κατά παραγγελία ή υποκινούμενος από διαφημιστικά σποτ για προσφορά αγάπης «την περίοδο των εορτών». Ανάγκες υπάρχουν όλο τον χρόνο και (δυστυχώς) με πολλούς αποδέκτες, οι οποίοι δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά βοήθεια και συμπαράσταση. Η χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο, είναι ένα έργο πολύτιμο που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία σε κάθε εποχή» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Δημοσθένης Μαράκης.

«Προτρέπουμε τους μαθητές να υλοποιούν τέτοιες δράσεις.  Έτσι διαμορφώνεται ο χαρακτήρας των και αποκτούν καλλιέργεια πνευματική και αξίες. Προϋπόθεση είναι η ανθρωπιστική παιδεία και αγωγή. Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας είναι βασικός και αυτός που θα δώσει τα πρώτα «ερεθίσματα».  Είναι ο ίδιος ρόλος που θα επαινέσει την συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες και δράσεις» δήλωσε συγκινημένη με τη σειρά της η γραμματέας του συλλόγου Ελένη Μουλιανάκη. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook