Η σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Αυστραλίας, αλλά και η πρόθεση της χώρας μας να εκδώσει ομόλογο Διασποράς απευθυνόμενη στους ομογενείς της Αυστραλίας βρίσκεται αυτήν την ώρα στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ.

Το 2010 οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αυστραλία προσέγγισαν τα 80 εκατ. ευρώ, όταν το 2009 ήταν 68,9 εκατ. ευρώ. Οι εισαγωγές από την Αυστραλία μειώθηκαν αισθητά το 2010 και υποχώρησαν στα 20 περίπου εκατ. ευρώ, έναντι 42,7 εκατ. ευρώ το 2009.

Οι κ. Ραντ και Παπακωνσταντίνου θα εξετάσουν την πορεία του διμερούς εμπορίου, θέματα σχετικά με δασμούς και διμερή φορολογικά ζητήματα, ενώ θα κάνουν και μια συνοπτική επισκόπηση των οικονομικών εξελίξεων.

Προς εξέταση, σύμφωνα με την ιστιοσελίδα in.gr, θα τεθεί και το ζήτημα των ομολόγων της Διασποράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχει αποστείλει τα σχετικά τεχνικά κείμενα για τις αιτήσεις εισαγωγής προς έγκριση στην εποπτική αρχή της Αυστραλίας (Australian Securities and Investments Commission) και αναμένει την γνωμοδότησή της. Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να αντλήσει από την ομογένεια της Αυστραλίας τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια της ημέρας, ο κ. Ραντ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook