Πως «χάκαρε» λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τι έκανε στην συνέχεια για να αποσπάσει χρήματα

Σε ταλαιπωρία μπήκε παραμονές των Χριστουγέννων μια Χανιώτισσα όταν ξαφνικά έμαθε πως… ζητούσε χρήματα από φίλους της στο Facebook!

Φυσικά η ίδια δεν είχε ιδέα, αλλά φανταστείτε την αναστάτωση που προκλήθηκε όταν «φίλοι» της άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα με τα οποία τους ζητούσε χρήματα.

Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, κάποιος απατεώνας άνοιξε λογαριασμό στο Facebook, προφανώς με ψεύτικα στοιχεία και εκεί αντέγραψε το περιεχόμενο του λογαριασμού της Χανιώτισσας.

Στην συνέχεια και αφού έστειλε αιτήματα φιλίας , άρχισε να στέλνει μηνύματα μέσω του messenger σε “φίλους” της και υποδυόμενος την Χανιώτισσα , επικαλούμενος κάποιον σοβαρό λόγο, τους ζητούσε να του στείλουν χρήματα  μέσω των προπληρωμένων καρτών (paysave) που διατίθενται και από τα περίπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr πολλοί δεν «τσίμπησαν», όμως κάποιοι πείστηκαν και του έστειλαν χρήματα.

Η Χανιώτισσα επικοινώνησε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατήγγειλε το περιστατικό και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ενημέρωσαν ότι πρόκειται για μια μέθοδο που είναι γνωστή, αλλά για να επέμβει η υπηρεσία πρέπει να υποβληθεί μήνυση από κάποιο θύμα του απατεώνα, που έστειλε χρήματα.

Πάντως μετά την αναστάτωση και τα μηνύματα που διαδόθηκαν ο απατεώνες έκλεισε τον ψεύτικο λογαριασμό, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook