Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/7/2011 στο Βραχάσι η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Βραχασίου και Μιλάτου για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχουν δημιουργήσει οι δύο σύλλογοι. Παρά τη ζέστη και την ενασχόληση με τουριστικά επαγγέλματα, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι των δύο χωριών που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό σχολείο Βραχασίου για να δώσουν αίμα εθελοντικά, ορισμένοι δεν μπόρεσαν να δώσουν για ιατρικούς λόγους και τελικά στάθηκε δυνατό να συλλεγούν 17 φιάλες αίματος.

Οι φιάλες αυτές αποτελούν την πρώτη παρακαταθήκη για την τράπεζα αίματος των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής που αποτελεί ουσιαστικά μια τράπεζα προσφοράς ζωής από τον ένα άνθρωπο στον άλλο.

aimodosia_aΤα ΔΣ των δύο πολιτιστικών συλλόγων ευχαριστούμε θερμά όσους συντοπίτες μας προσήλθαν για να δώσουν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής. Ευχαριστούμε επίσης θερμά το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που συμμετείχε στην προσπάθεια, το γιατρό κ. Μανταλιωτάκη, τους νοσηλευτές κ.κ. Λουκάκη και Οικονομίδη και τον εργάτη κ.Δαβράδο, αφού η συνεργασία μαζί τους και η διεκπεραίωση της αιμοδοσίας ήταν άψογη.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι, όσοι επιθυμούν δίνοντας αίμα να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος της περιοχής μας, μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να δώσουν αίμα για την Τράπεζα Αίματος των Πολιτστικών Συλλόγων Βραχασίου και Μιλάτου που έχει έδρα το τμήμα αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν για αιμοδοσία στον Άγιο Νικόλαο, μπορούν να προσέλθουν στο τμήμα Αιμοδοσίας α) το πρωί καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ. και β) το απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη,ώρες 4.30μ.μ. έως 7.30 μ.μ.

Για τα ΔΣ των πολιτιστικών συλλόγων

Οι πρόεδροι

Δ. Κυριακάκης πρόεδρος Πολιτστικού Συλλόγου Βραχασίου ο Αναύλοχος

Γ. Λασιθιωτάκης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook