Αίσιο τέλος είχε ο εγκλωβισμός τριών κτηνοτρόφων στα Σφακιά, σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα, στην περιοχή Μουρί, από το περασμένο Σάββατο.

Οι κτηνοτρόφοι από την πρώτη στιγμή είχαν ενημερώσει ότι είναι καλά στην υγεία τους αλλά δεν υπήρχε τρόπος τα εκχιονιστικά μηχανήματα να τους προσεγγίσουν λογω της σφοδρής χιονόπτωσης αλλά και επειδή ο δρόμος εκεί είναι εξαιρετικά δύσβατος.

Μια ημέρα αργότερα ο ένας από τους τρείς κατάφερε και κατέβηκε μόνος του τον δρόμο της επιστροφής από το ποιμνιοστάσιό του προς το σπίτι του διασχίζοντας με δυσκολία και για περίπου 2 ώρες την χιονισμένη απόσταση μέχρι που τελικά έφτασε σε σημείο όπου υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από αυτοκίνητο.

Όπως λέει ο δήμαρχος Σφακίων στο Flashnews.gr, “Σήμερα όλη την ημέρα εκχιονιστικό μηχάνημα δούλεψε για να προσεγγίσει τους άλλους δύο κτηνοτρόφους που είχαν μείνει πίσω. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκοταν σε δύσβατο σημείο και η προσπάθεια προσέγγισης ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τον οδηγό του μηχανήματος. Τελικά κατάφερε να προσεγγίσει και τους δύο κτηνοτρόφους περίπου στις 17:00 το απόγευμα και αυτή την ώρα επιστρέφουν πίσω. Και οι δύο χαίρουν άκρας υγείας”

Μάλιστα, ο κ.Ζερβός, χαρακτήρισε “παλικάρι” τον οδηγό του εκχιονιστικού μηχανήματος θέλοντας έτσι να τονίσει το επίπεδο δυσκολίας που είχε η επιχείρηση του απεγκλωβισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook