Δεύτερη ημέρα απεργίας η χθεσινή για τους δημοσιογράφους του BBC, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές θέσεων εργασίας στη Διεθνή Υπηρεσία του BBC. Οι απεργίες προκαλούν προβλήματα στη μετάδοση προγραμμάτων της βρετανικής ραδιοτηλεόρασης.

Τα μέλη της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ) αντιδρούν στις περικοπές 100 θέσεων εργασίας στη Διεθνή Υπηρεσία του BBC (World Service), το οποίο παρακολουθεί μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το BBC είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι καταργεί πέντε υπηρεσίες της, στο πλαίσιο των περικοπών στη χρηματοδότηση του Οργανισμού από το υπουργείο Εξωτερικών. Το προσωπικό είχε ενημερωθεί ότι θα χαθούν έως και 650 θέσεις εργασίας σε συνολικό δυναμικό 2.400 εργαζομένων την προσεχή τριετία.

Τότε είχε ανακοινωθεί ότι καταργούνται οι υπηρεσίες στην Αλβανία, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ, καθώς και η αγγλική υπηρεσία για την περιοχή της Καραϊβικής και η πορτογαλική υπηρεσία για την Αφρική, με ζητούμενο την εξοικονόμηση 46 εκατ. λιρών ετησίως.

Το BBC World Service εγκαινιάστηκε το 1932, εκπέμπει σε ολόκληρο τον πλανήτη σε ένα κοινό 242 εκατομμυρίων ανθρώπων στην αγγλική γλώσσα και σε άλλες 31 γλώσσες, μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης και Διαδικτύου.

Η απεργία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, επηρέασε την εκπομπή Today του ραδιοφωνικού σταθμού Radio 4, η οποία ξεκίνησε μία ώρα αργότερα, ενώ και το Newsnight του BBC 2 δεν θα μεταδοθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook