Αυξήθηκαν κατά ένας οι μετανάστες που εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο σε παραλία των Χανίων καθώς  μια γυναίκα από την Συρία που ήταν ετοιμόγεννη έφερε στην ζωή στο Νοσοκομείο Χανίων ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3,5 κιλών.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν μεταξύ των 61 μεταναστών από το Αφγανιστάν και την Συρία τους οποίους, άγνωστο σκάφος, αποβίβασε την προηγούμενη Πέμπτη στην παραλία Καλόγερος στο Ακρωτήρι Σπάθα των Χανίων.

Οι μετανάστες το βράδυ της Παρασκευής, ενημέρωσαν μέσω κινητού τον διεθνή αριθμό κινδύνου αλλά δεν μπόρεσαν να περιγράψουν με σαφήνεια το που βρίσκονται και έτσι εντοπίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην συνέχεια οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Χανίων με την συνδρομή περιπολικού σκάφους της Frontex τους μετέφεραν στο λιμάνι της Σούδας, όπου διαπιστώθηκε πως μεταξύ των 61 ήταν και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης εκ των οποίων η μια ήταν ετοιμόγεννη και διεκομίσθει αμέσως στο νοσοκομείο Χανίων, όπου γεννήθηκε το μωράκι.

Από τους 61 μετανάστες οι 23 ήταν άντρες, 10 γυναίκες και 28 παιδιά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία από το Αφγανιστάν.

Οι άντρες που ήταν μόνοι τους κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ενώ οι οικογένειες και τα γυναικόπαιδα φιλοξενήθηκαν στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Σούδας.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν  οι διαδικασίες διοικητικής και των 62 –  πλέον –  μεταναστών η οποία αποφασίστηκε από τον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook