Έξω από το υπουργείο Υποδομών βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης ιδιοκτήτες ταξί, επιδιώκοντας εκ νέου συνάντηση με τον Γ.Ραγκούση.

Οι αυτοκινητιστές στη συνέλευσή τους αποφάσισαν καθημερινή παρουσία έξω από το υπουργείο.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το in.gr το απόγευμα ο Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Στα σχέδια των ιδιοκτητών ταξί είναι να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ίδια ώρα.

«Είναι πλέον θέμα ύπαρξης του μικροεπαγγελματία» δήλωσε στο MEGA ο Γ.Κρεμμύδας, μέλος του ΔΣ του ΣΑΤΑ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις και τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επεμβαίνουν, όπου διαπιστώνεται ότι παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών απέστειλε εγκύκλιο προς τους περιφερειάρχες, ζητώντας την επιβολή διοικητικών κυρώσεων εις βάρος όσων παραβαίνουν το νόμο.

Οι περιφερειάρχες, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του κ. Ραγκούση, με βάση τις αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών σχετικά με τις παραβιάσεις από ιδιοκτήτες των ταξί, θα πρέπει να κινούν κατεπειγόντως τις διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του.

Στην Πάτρα οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους για να μεταφέρουν δωρεάν τους περίπου 600 τουρίστες που θα φτάσουν με κρουαζιερόπλοιο το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι.

Στο Ηράκλειο, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να κλείσουν τα εκδοτήρια στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων

Στο μεταξύ, για να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό ο ΟΑΣΑ επεξέτεινε το ωράριο λειτουργίας λεωφορειακών γραμμών από τις 00:30 έως τις 5:30 το πρωί. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα στη γραμμή Χ95 (Σύνταγμα-Αεροδρόμιο) στην διάρκεια των ωρών αυτών το τέρμα της θα είναι στο λιμάνι του Πειραιά, αφού προστίθεται στη διαδρομή το κομμάτι της Λ.Συγγρού και της Λ.Ποσειδώνος.

Το ίδιο ισχύει και για το Χ93 που περνά από τον Σταθμό του Κηφισού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook