Η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, αλλά και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα θα συζητηθεί την Τετάρτη το απόγευμα στην Κυβερνητική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Όπως δήλωσε στο Mega ο κ. Κουτρουμάνης, το πρόγραμμα αφορά 55.000 ανέργους και ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τις 70.000.

Πρόκειται για πρόγραμμα απασχόλησης με 5μηνες συμβάσεις σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα. Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 625 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ώς τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι η ανεργία» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα αυτό διογκώνεται.

Εκτός από το πρόγραμμα για τους ανέργους, η κυβέρνηση προωθεί προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η εκπαίδευση σε νέα προγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Έθνος, την υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης ευνοεί η άμεση απελευθέρωση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μετά την απόφαση της Κομισιόν να μειώσει στο 5% τη συμμετοχή της Ελλάδας στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook