Η καινούργια χρονιά, κάνει ποδαρικό με ένα υπέροχο ταξίδι στη μητρόπολη της παγκόσμιας μόδας, σε μια πόλη με εντυπωσιακά κτήρια και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά… το Μιλάνο σας περιμένει να το ανακαλύψετε…

Σε όλους αρέσουν τα ταξίδια σε μοναδικά μέρη, σε μέρη που ξεχωρίζουν για την κουλτούρα και τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο ζωής. Όταν μάλιστα συνδυάζονται με βόλτες για ψώνια σε όμορφα μαγαζιά, περιήγηση σε εντυπωσιακά αξιοθέατα και καλό φαγητό, τότε σίγουρα μιλάμε για το Μιλάνο.

Τώρα έχετε τη μοναδική ευκαιρία που σας προσφέρουν το Round Travel και το Flashnews.gr, για να κερδίσετε ένα τριήμερο ταξίδι στο Μιλάνο, για δύο άτομα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook (και από εδώ για κινητά), κάντε like, συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου)
* 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 30/04/17 εκτός αργιών και η γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών ένα μήνα πριν το ταξίδι.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο και ο νικητής θα ανακοινωθεί με σχετικό δημοσίευμα.

Το Μιλάνο

Το Μιλάνο (ιταλικά: Milano) είναι το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και πρώτη από οικονομική δραστηριότητα.

H ιστορία του Mιλάνου σχετίζεται με το σύστημα των καναλιών που διατρέχουν την πόλη και γι’ αυτό μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της είναι του καναλιού Naviglio Grande.


Σήμερα,  είναι  κυρίως γνωστό για την παραγωγή του στον χώρο της μόδας, της διαφήμισης, του ντιζάιν και τη γενικότερη προσφορά του στον χώρο της τέχνης.

H πόλη κινείται μέσα από μια ξεχωριστή φιλοσοφία, σε έντονους ρυθμούς και με εκλεπτυσμένο life style. Ενδείκνυται για ψώνια και φημίζεται για την καλλιτεχνική της ζωή και τη σημαντική πολιτιστική της κληρονομιά. H κομψότητα και η ποιότητα αποτελούν τα κύρια στοιχεία των ανθρώπων και της πόλης – κάτι που φαίνεται παντού και αναδεικνύεται μέσα από τα προϊόντα τους, τη μόδα, τη διασκέδαση, το φαγητό τους.

Περπατώντας μέσα στα στενά της πόλης του Mιλάνου ανακαλύπτεις πάντα κάτι καινούργιο. Aκόμα κι αν χαθείς -ιδίως όταν βγεις λίγο έξω από το κέντρο- δεν θα νιώσεις ιδιαίτερα άβολα γιατί απλώς θα βρεθείς περικυκλωμένος από τρατορίες (παραδοσιακές ταβέρνες), ιστορικά μνημεία ή κτίρια, καινούργια μαγαζιά design, ρούχων, αξεσουάρ κλπ.

Kάθε περιοχή της πόλης διατηρεί τον χαρακτήρα της. Mπορεί κανείς να επιλέξει περιοχές πολυτελείς, όπως το περίφημο Quadrilatero d’ Oro (Xρυσό Τρίγωνο), γεμάτο από πολύ γνωστούς οίκους μόδας και μόλις 10 λεπτά από την Piazza della Scala. Περιλαμβάνει τις οδούς: Via Montenapoleone, Via Sant’Andrea και τη Via della Spiga με μαγαζιά όπως την Cartier, Louis Vuitton, Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, Armani, Chanel και Versace.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης:

Πλατεία Duomo (Piazza del Duomo)

Στη πλατεία αυτή βρίσκεται το λαμπρό μνημείο της πόλης που είναι ο περίφημος καθεδρικός ναός της, γοτθικού ρυθμού, που άρχισε να χτίζεται το 1386 και τελείωσε το 19ο αιώνα, εξ ου και η ονομασία της. Ο καθεδρικός ναός του Duomo είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου (ο μεγαλύτερος γοτθικός ναός βρίσκεται στη Σεββίλη).

Galleria Vittorio Emanuele

Βρίσκεται στη παραπάνω πλατεία, δεξιά του Ντουόμο και είναι η Ιστορική Στοά Μαγαζιών. Πρόκειται για ιστορικό τριώροφο κτίριο, ένα σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού που φέρεται να κατασκευάστηκε την περίοδο 1865-1877. Η είσοδος της στοάς αυτής από την πλατεία θυμίζει αψίδα θριάμβου και καλύπτει σε ύψος το συνολικό ύψος του κτιρίου, με σειρές κιονοστοιχιών ιωνικού ρυθμού. Οι δε άλλες τρεις παράπλευρες είσοδοι των στοών διασταυρώνονται στο κέντρο του συγκροτήματος υπέρ του οποίου φέρεται τεράστιος γυάλινος θόλος να επιστέφει αυτόν. Λέγεται ότι ο αρχιτέκτονας της Γκαλέριας Βιτόριο Εμμανουέλε λίγο πριν την αποπεράτωση έχασε τη ζωή του πέφτοντας από κάποια σκαλωσιά.

Όπερα «Λα Σκάλα» του Μιλάνου

Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου. Διαθέτει μια εντυπωσιακή τεράστια πίστα, 2030 θέσεις θεατών και μια από της καλύτερες ακουστικές στο κόσμο.

Κληρονόμησε το όνομα της από την εκκλησία που στέκονταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Εγκαινιάστηκε το 1778 με μια όπερα του Salieri και τα σημαντικότερα έργα του Puccini, Verdi και Bellini έχουν κάνει την πρεμιέρα τους στην όπερα, κάτι που την έχει μεταβάλλει σε ένα σύμβολο εθνικής περηφάνιας για τους Ιταλούς.

Μπορείτε όμως και να επισκεφθείτε το θέατρο μέσω μιας επίσκεψης στο Μουσείο της Όπερας Λα Σκάλα όπου μεταξύ αλλων θα απολαύσετε μια πλούσια συλλογή από κουστούμια και μουσικά όργανα.

Ναός Santa Maria delle Grazie

Ο ιερός ναός Santa Maria delle Grazie, είναι διάσημος για την τοιχογραφία «Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι». Επίσης, ο ναός ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Δημόσιοι Κήποι «Ίντρο Μοντανέλι»

Οι Κήποι Ίντρο Μοντανέλι, ονομάζονταν μέχρι και το 2002 Giardini Pubblici (Δημόσιοι Κήποι).

Βρίσκονται βόρειο-ανατολικά του κέντρου, στην περιοχή Porta Venezia, και είναι το παλιότερο πάρκο του Μιλάνου, με έτος ίδρυσης το 1784.

Τεχνητή Λίμνη «Υδροσκάλο»

Η τεχνητή αυτή λίμνη κατασκευάστηκε το 1930 ως διάδρομος προσγείωσης υδροπλάνων, μετατράπηκε όμως σε πάρκο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Στις εγκαταστάσεις του Ιδροσκάλο θα συναντήσετε εικόνες που θυμίζουν μια παραλία της Μεσογείου, με μπαράκια, barbeque και ανθρώπους να κάνουν ηλιοθεραπεία. Επίσης, υπάρχει και ένα μονοπάτι 6 χιλιομέτρων για να περπατήσετε ή να τρέξετε, περιμετρικά της λίμνης. Άλλες αθλητικές δραστηρίοτητες εντός του πάρκου περιλαμβάνουν καγιάκ, κανό, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, ιππασία και θαλάσσιο σκι.

Κάστρο του Σφόρζα

Το Κάστρο αυτό χτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα από των Φραγκίσκο Α΄ Σφόρτσα, Δούκα του Μιλάνου. Το κάστρο κατασκευάστηκε πάνω στα ερείπια ενός οχυρωματικού κτιρίου του 14ου αιώνα ενώ κατά την διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στην Ευρώπη. Το 1891-1905 ανακατασκευάστηκε και σήμερα αποτελεί ένα λαβύρινθο από μουσεία με εκθέματα και αρχεία.

Πάρκο Σεμπιόνε

Το Πάρκο Σεμπιόνε βρίσκετε στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης και είναι το μεγαλύτερο πάρκο του Μιλάνου με έκταση 386,000 m². Το πάρκο δημιουργήθηκε το 1888 και είναι ανάμεσα από δυο σημαντικά αξιοθέατα, το Κάστρο του Σφόρζα (Castello Sforzesco) και την Αψίδα της Ειρήνης (Arco della Pace).

Γήπεδο «Τζιουζέπε Μεάτσα» (Σαν Σίρο)

Το Γήπεδο Τζουσέπε Μεάτσα ονομάζεται και Σαν Σίρο εξαιτίας της περιοχής όπου είναι χτισμένο, η οποία έχει την ανωτέρω ονομασία. Το γήπεδο είναι από τα σημαντικότερα της Ευρώπης και σίγουρα αποτελεί ένα γήπεδο που κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα ήθελε να επισκεφτεί.

Έχει την πρωτοτυπία να είναι η έδρα δυο μισητών συμπολιτών, της Ίντερ και της Μίλαν ενώ η χωρητικότητα του είναι 85.000 θέσεις. Αν δεν μπορέσετε να παρακολουθήσετε κάποιο αγώνα, τότε μπορείτε να κάνετε μια ξενάγηση στο γήπεδο και επίσκεψη στο μουσείο του.

Βιβλιοθήκη & Πινακοθήκη του Αμβρόσιου

Πρόκειται για μια ιστορική Βιβλιοθήκη που επίσης στεγάζει και μια Πινακοθήκη. Ονομάζετε Biblioteca Ambrosiana εκ τιμής του πολιούχου της πόλης του Αμβρόσιου Μεδιολάνων.

Η Βιβλιοθήκη του Αμβρόσιου κατασκευάστηκε το 1609 και σήμερα στεγάζει έναν πραγματικό θησαυρό από βιβλία και χειρόγραφά όπως τα χειρόγραφα από το μοναστήρι Βενεδικτίνων του Μπόμπιο και την βιβλιοθήκη του Βιτσέντζο Πινέλλι που περιλαμβάνει την Αμβροσιανή Ιλιάδα.

Στη συλλογή της βιβλιοθήκης ξεχωρίζουν και τα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενώ επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων από όπλα έως μουσικά όργανα και από μαθηματικά μέχρι βοτανολογία.

Εθνικό Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας «Λεονάρντο ντα Βίντσι»

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο επιστημών και τεχνολογίας στην Ιταλία και είναι αφιερωμένο στον διάσημο Ιταλό ζωγράφο και επιστήμονα Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άνοιξε το 1953 και στεγάζετε σε ένα μοναστήρι του 16ου αιώνα, το San Vittore al Corpo.

Χωρίζεται σε 7 τμήματα που είναι τα παρακάτω: Υλικά, Μεταφορές, Ενέργεια, Επικοινωνία, Τέχνη και Επιστήμη “Λεονάρντο ντα Βίντσι”, Νέα Σύνορα, Επιστήμη για Παιδιά.

Ψώνια στο Μιλάνο

Οι βιτρίνες στο Μιλάνο είναι αξιοθέατο. Ακόμα πιο αξιοθέατα όμως είναι τα ατελιέ των σχεδιαστών, στο Quadrilatero dOro, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα στη Via Monte Napoleone και στη Via Sant’ Andrea.

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Δικτυακός Τόπος: www.roundtravel.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook