Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αρχανών – Αστερουσίων  για τον προϋπολογισμό του 2017 του δήμου:

“Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2017 από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβούλιου, της παράταξης του Δημάρχου, κ. Κοκοσάλη. Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι άλλες παρατάξεις, που είναι κινούνται στην πολιτική του παρατηρητήριου και της οικονομικής «αυτοτέλειας», παρά το ότι δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό, και ας συμφωνούν και ψηφίζουν στην συνέχεια την όποια αναμόρφωση-τροποποίηση, πάντα στα πλαίσια της πολιτικής Δήμου-προέκτασης του κράτους με προσανατολισμό την ιδιωτικοποίηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταψηφίζοντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ότι: Ο προϋπολογισμός τους είναι μια απάτη εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, συμπυκνώνει μια αντιλαϊκή, φορομπηχτική πολιτική ενός Δήμου που αγωνιωδώς, κάτω από την ασφυξία της υποχρηματοδότησης και των υποδείξεων του παρατηρητηρίου, θέλει να πιστεύει ότι λειτουργεί. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και με την στάση των κυβερνητικών παρατάξεων, και από αυτούς που διαφωνούν αλλά κατά βάση συμφωνούν, οι δημότες αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη, και ειδικότερα αυτοί που τα πάνε δύσκολα. Έτσι, επικαλούμενοι την ανταποδοτικότητα, ανεβάζουν τη εισπραξιμότητα με τέλη, φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Υπόσχονται έργα που δεν υλοποιούνται ποτέ, ψήφισαν έναν προϋπολογισμό που η κυβέρνηση με την πολιτική των μνημονίων, με τις υποδείξεις της ευρωπαϊκής πολιτικής και της πλουτοκρατίας οδηγούν το Δήμο στα χέρια επιχειρηματιών. Με υποδείξεις όπως να ιδιωτικοποιηθούν τα νερά, με ΤΟΕΒ διαχείρισης νερού, με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, δείχνουν την προσπάθεια τους  να διαχειριστούν το Δήμο ώστε να τον μετατρέψουν σε Δήμο Α.Ε.

Όμως:

⦁    Με υποδείξεις του παρατηρητηρίου, καθορίζουν χαράτσια, στη βάση της ανταποδοτικότητας.

⦁    Μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες από την έλλειψη της  χρηματοδότησης στις πλάτες των εξαθλιωμένων δημοτών

⦁    Εφαρμόζουν πολιτικές μπλοκαρίσματος λογαριασμών από τις τράπεζες, δημοτών για να εισπράξουν έσοδα.

⦁    Διαμορφώνουν λογικές «πλήρωσε (από το μη έχοντα) για να κάνουμε έργο».

⦁    Έχουν εργαζόμενους με συμβάσεις, εργαζόμενους παντός καιρού, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι υποστελεχωμένες.

⦁    Τα έχουν καλά με την κυβερνητική υπόδειξη, έχουν άριστη συνεργασία στο ποιος θα πληρώσει, κι ας κάνουν πως διαφωνούν με αυτές τις πολιτικές.

Ο λαός του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις δεν είναι με τους δημότες που δοκιμάζονται, αλλά είναι με την πολιτική της παράδοσης του Δήμου στα ιδιωτικά συμφέροντα, που είναι τα σχέδια της ολιγαρχίας και των μονοπωλίων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων σηκώνει ψηλά τον πήχη της διεκδίκησης, αναδεικνύει, αντιπαλεύει, καταψηφίζει τις πολιτικές εγκατάλειψης και της υποχρηματοδότησης, καλεί τους δημότες να μην ανεχτούν άλλο αυτές τις πολιτικές, να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών που το επόμενο διάστημα θα βγουν στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και να διεκδικήσουν το αυτονόητο το δικαίωμα της ζωής αυτών και των παιδιών τους.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook