Χoντρή κομπίνα έχουν στήσει στην Αυστραλία άγνωστοι, που ποζάρουν ως «σύμβουλοι» μετανάστευσης και αποσπούν χρήματα από ενδιαφερόμενους Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων όπως αναφέρεται στο PROTO THEMA, οι κομπιναδόροι τους υπόσχονται να τους εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία έναντι υψηλών χρηματικών ποσών.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτορίας έχει λάβει πολλές επώνυμες καταγγελίες από ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, ότι οι ανώνυμοι «σύμβουλοι» μετανάστευσης τους ζητούν μεγάλα ποσά για την έκδοση βίζας και εξεύρεση εργασίας.

Οι επίμονοι απατεώνες ενοχλούν με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονική αλληλογραφία τους ενδιαφερόμενους, μέχρι να τους αποσπάσουν χρήματα.

Έρευνα που διενέργησε η Κοινότητα, αποκάλυψε ότι πραγματικά κάποιοι επιτήδειοι μέσω του διαδικτύου και με παραπλανητικές ιστοσελίδες υπόσχονται την έκδοση βίζας και εργασίας έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» τα γραφεία της ελληνικών κοινοτήτων της Αυστραλίας δέχονται καθημερινά καταγγελίες από Έλληνες, που πιέζονται ασφυκτικά από τους άγνωστους απατεώνες.

Ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκου μάλιστα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει πως σύμφωνα με έρευνα  « η κομπίνα έχει αρχίσει από την Αυστραλία και συγκεκριμένα από το 101 Collins Street της Μελβούρνης, διεύθυνση του οργανισμού www.ausfis.org, που με ψευδείς υποσχέσεις αποσπά τα στοιχεία των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια άγνωστοι τους ενοχλούν για χρήματα.

Ο οργανισμός αυτός είναι ανύπαρκτος και στο διαδίκτυο χαρακτηρίζεται από θύματα των επινοητών του \”scam\” – κομπίνα»

 Υπενθυμίζεται, ότι το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιήσουν «σύμβουλο μετανάστευσης» να αναθέτουν τις υποθέσεις τους σε registered συμβούλους, δηλαδή σε συμβούλους που λειτουργούν με την απαιτούμενη με ειδική άδεια. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.mara.gov.au) δημοσιεύεται ονομαστικός κατάλογος νόμιμων μετανάστευσης.

Επίσης, το Υπουργείο συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία να μην ενδιαφέρονται να μην καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε διάφορες ιστοσελίδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook