Τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από την… γειτόνισσα Χερσόνησο τα ξακουστά από την αρχαιότητα, αν και για διαφορετικούς λόγους από τότε, Μάλια.

Τα Μάλια με το σημαντικότατο ομώνυμο Μινωικό ανάκτορο έχει μετατραπεί εδώ και μερικά χρόνια σε ένα αχαλίνωτο τουριστικό θέρετρο όπου περιστατικά όπως τα παρακάτω είναι καθημερινή ρουτίνα σε όλη τη περίοδο του καλοκαιριού.

Από τα πιο «αθώα» περιστατικά, όπως η 25χρονη Ολλανδή, που μοίραζε στους τουρίστες φυλλάδια, ότι θα κερδίσουν δώρα αν αποδεχθούν υπηρεσίες συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Αλλά και από τα πλέον συνηθισμένα για την περιοχή, όπως ο 18χρονος Βρετανός, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας να γυρνάει τσίτσιδος και να επιδεικνύει στους διερχόμενους τα «προσόντα» του.

 Ή ο 19χρονος Ιταλός, ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα θεώρησε καλό να αρχίσει να βρίζει τους αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία, ενώ όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν, άρχισε να χτυπιέται και να αντιστέκεται.

Αλλά και οι καθημερινοί τσακωμοί μεθυσμένων τουριστών μες στη μέση του δρόμου και τις «γουρούνες» που τρέχουν ανεξέλεγκτα στο γεμάτο πλήθος κόσμο και όπως μία απλή βόλτα στο θέρετρο θα σας πείσει, ότι πλέον τίποτα δεν θεωρείται περίεργο στα Μάλια…