Την ακούμε στον Real Fm, τη διαβάζουμε στη «Real News», όμως τη μάθαμε ουσιαστικά από το σχόλιο που κάνει καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου – πρώτα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τώρα σε εκείνον του Alter. Κι όμως, η Κάτια Μακρή φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια στη δημοσιογραφία. Κι αν έχει καταφέρει να στρέψει πάνω της την προσοχή, είναι γιατί εξελίχθηκε στον πιο δύσκολο συνομιλητή γένους θηλυκού που μπορεί να συναντήσει on air ένας πολιτικός. Οποιοσδήποτε πολιτικός.

Είσαι σκληρή συνομιλήτρια τελικά;
Μπορώ να γίνω και σκληρότερη. Να γίνω σκληρότερη; (γέλια)

Θα πρότεινα να γίνεις πιο σκληρή με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πιο light γενικά με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κοίτα να δεις. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που μπορούν να τα κάνουν όλα πολύ χαριτωμένα και υπόγεια. Μπορούν να είναι κομματικά μέλη και να βγαίνουν προς τα έξω με μια επίφαση αντικειμενικότητας, όταν όλοι ξέρουμε… Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν το θάρρος και δεν διστάζουν να εκφράζουν την πολιτική τους άποψη. Εγώ προτιμώ να βρίσκομαι στη δεύτερη κατηγορία. Και γιατί το κάνω αυτό;

\"Κάτια

Γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια της τηλεόρασης, που είναι τα χρόνια της μεγαλύτερης έκθεσης για μένα, δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι διορίστηκα, ότι πήρα χρήματα από το κράτος, ότι θήτευσα σε γραφείο Τύπου, ότι εκμεταλλεύτηκα ή ότι εξαργύρωσα την πολιτική μου άποψη. Αυτό δεν μπορεί να μου το πει κανείς. Έχω μια άποψη, την οποία λέω, πολλοί με εκτιμούν γι’αυτό, κάποιοι άλλοι ενοχλούνται – και το θεωρώ τελείως φυσιολογικό. Είμαι πολύ σκληρή με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., γιατί καθυστερούν εδώ και είκοσι μήνες δίχως να πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα. Και στον Καραμανλή δεν ήμουν πάντα σκληρή.

Όμως δεν μπορούσα να είμαι ανεκτική και επιεικής ούτε στο Βατοπέδι ούτε στα ομόλογα, όταν πολλοί συνάδελφοί μου έλεγαν «δεν φταίει ο καταλληλότερος». Δηλαδή δεν θα φταίει ο Παπανδρέου, αν γίνει ένα σκάνδαλο τύπου ομολόγων;

Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;
Ραδιόφωνο.

Έλα τώρα.
Το εννοώ. Στην τηλεόραση είμαι τελείως περαστική. Αν ο Νίκος (σ.σ. Χατζηνικολάου) δεν μου είχε κάνει την πρόταση, δεν είχα ποτέ σκοπό να βγω στην τηλεόραση.

«Twittάρεις», όπως ο Χατζηνικολάου;
Αυτό πάλι; Είναι πάρα πολύ χαρούμενος πρέπει να σου πω. Είναι εξαιρετικά χαρούμενος με την επικοινωνία του στο Twitter. Τον έχει αναζωογονήσει. Είναι μια άμεση επικοινωνία και επαφή με τον κόσμο. Δεν ξέρω πώς προλαβαίνει και τα κάνει όλα αυτά. Πρέπει να έπεσε στη μαρμίτα μικρός – εγώ του το λέω κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook