Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

Το κίνητρο της επίθεση αυτής, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ οι υποψίες οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος, που οργάνωσε τουλάχιστον δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία, το 2016.

Ο άνδρας μπήκε πυροβολώντας στο κέντρο Reina γύρω στη 1:15 (00:15 ώρα Ελλάδας), λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου είχε μπει το Νέο Έτος, σκοτώνοντας κατά την είσοδό του έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν ανοίξει πυρ μέσα στο κλαμπ.

Ο δράστης πυροβολούσε επί επτά λεπτά στα τυφλά, αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες.

Μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς πήδηξαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου. Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, πολλοί από τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στο νυκτερινό κέντρο βούτηξαν μέσα στον Βόσπορο για να διαφύγουν από τον δράστη.

Η επίθεση βύθισε στο πένθος το νέο έτος που μπήκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς το 2016 είχε σφραγιστεί από πολυάριθμες επιθέσεις, από το Παρίσι μέχρι το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Βαγδάτη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook