Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει την ανάγκη βιώσιμης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών προς τους Δήμους, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για την θέσπιση μιας βιώσιμης ρύθμισης που θα δώσει τη δυνατότητα σ’ όσους επιθυμούν να διευκολυνθούν και να καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

            Επειδή τη δύσκολη αυτή περίοδο, δεν έχει νόημα η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά η αύξηση των εσόδων των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, έτσι ώστε να έχουν την οικονομική δυνατότητα για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Προτίθεστε να εισηγηθείτε και πότε μια βιώσιμη ρύθμιση για τις οφειλές δημοτών και μη προς Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις;

Αν ναι, ποια  θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά (ως προς των αριθμό των δόσεων, τις πιθανές απαλλαγές προσαυξήσεων, επιτόκιο κτλ.) της ρύθμισης που προτίθεστε να εισηγηθείτε;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook