Τελευταία ενημέρωση 11.23

Ο Ομαλός άνοιξε από χθες ωστόσο η πρόσβαση δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και γίνεται κυρίως για έκτακτα περιστατικά (όπως οι εργασίες από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης) και για την εξυπηρέτηση των καταστηματαρχών της περιοχής.

Μόνο από 4×4 η πρόσβαση και αυτή με προσοχή

Μεγάλος όγκος του χιονιού έχει απομακρυνθεί από το οδικό δίκτυο ωστόσο θέλει ακόμα πολύ δουλειά και προσπάθεια για να αποκατασταθεί η πρόσβαση, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.

Εν ολίγοις η κατάσταση στον χιονισμένο Ομαλό είναι τέτοια που δεν ενδείκνυται σήμερα σε εκδρομείς να τον επισκεφθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ανέφερε ότι η μετακίνηση προς Ομαλό μπορεί να γίνει μόνο από όχημα 4×4 και αυτή με μεγάλη προσοχή. Ο Ομαλός δεν είναι επισκέψιμος από τους πολίτες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη θέση Λιβάδι του Ομαλού το χιόνι έφτασε σε ύψος τα 1,8 μέτρα ενώ στο Ξυλόσκαλο το χιόνι έφτασε τα 2,5 μέτρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Κοτσυφιανά η ηλεκτροδότηση αποκατάσταθηκε χθες ωστόσο εδώ και μια εβδομάδα παραμένει η περιοχή χωρίς τηλεοράσεις και έχει ενημερωθεί η DIGEA προκειμένου να διορθώσει τη βλάβη και να δώσει ξανά τηλεοπτικό σήμα. Το σήμα αποκαταστάθηκε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι

Φωτο από Γιώργος Καλαϊτζάκης

Ασκύφου

Παγετός στο οδόστρωμα έχει πιάσει στο οδικό δίκτυο Ίμπρου και Ασκύφου με αποτέλεσμα η οδήγηση να είναι επικίνδυνη. Στο σημείο μάλιστα, για τον λόγο αυτό, βρίσκεται αστυνομία η οποία ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων και ενημερώνει τους οδηγούς προκειμενου να κινηθούν προσεκτικά.

φωτο Robert Outram

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook