Τη συστράτευση του Ελληνισμού της Διασποράς με τους φορείς της Κρήτης με στόχο την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό και την προσέλκυση επενδύσεων – συνεργασιών, επεσήμαναν σε συνάντηση τους σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με το Προεδρείο της Παγκρητίου Ένωσης Αμερικής.

Τον Περιφερειάρχη επισκέφτηκε το μεσημέρι στα Γραφεία της Περιφέρειας πολυμελής αντιπροσωπεία ομογενών με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Παγκρητίου Ένωσης Αμερικής Γιάννη Μανουκαράκη. Ο Περιφερειάρχης και το Προεδρείο της Παγκρητίου Ένωσης συζήτησαν τη δρομολόγηση κοινών δράσεων για τη διεθνή προβολή της Κρήτης και την προώθηση του Τουρισμού των Κρητικών προϊόντων, της Κρητικής κουζίνας αλλά και δράσεις στον Πολιτισμό, στην Εκπαίδευση, στην Έρευνα κ.α.

Μάλιστα στο ζήτημα της προβολής της Κρήτης στο εξωτερικό συναποφασίστηκε η Περιφέρεια να φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα είκοσι ξένους δημοσιογράφους Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους ομογενείς παραβρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Θεανώ Βρέντζου και Κώστας Λαμπρινός αλλά και η Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας Μαρία Δαμιανάκη.

Ο Περιφερειάρχης μετά τη συνεργασία του με το Προεδρείο της Παγκρητίου Ένωσης Αμερικής, δέχτηκε στο γραφείο του σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Ιωσήφ – Ιωσήφ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook