Οι δύο Βούλγαροι οι οποίοι είχαν παγιδέψει ΑΤΜ τράπεζας στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, σύμφωνα και με το χθεσινό δημοσίευμα στο Flashnews.gr, που πιάστηκαν στα "πράσα" από τους αστυνομικούς, την στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν τον μηχανισμό παγίδευσης των καρτών από πελάτες της τράπεζας, ερευνούνται από την αστυνομία Ηρακλείου, που έχει βρει μέχρι και: « χειρόγραφες σημειώσεις διευθύνσεων εγκατάστασης Α.Τ.Μ. πόλεως Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, σημειώσεις κωδικών αριθμών «pin» και καρτών, τμήματα καλωδιώσεων, κινητά τηλέφωνα»

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν κάνει την υποκλοπή των ΑΤΜ στην Κρήτη επάγγελμα αφού οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως οι δράστες είχαν προέβη στην υποκλοπή στοιχειών από πέντε Α.Τ.Μ. Τραπεζικών Ιδρυμάτων αποκτώντας παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τριάντα εφτά χιλιάδων πεντακοσίων (37.500) ευρώ.

Συγκεκριμένα η αστυνομία Ηρακλείου μετά την σύλληψη των δύο αλλοδαπών, πραγματοποίησε έρευνες στο I.X.E. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός από αυτούς και στο δωμάτιο διαμονής τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως μέρη εξοπλισμού καταγραφής οπτικού υλικού για την υποκλοπή κωδικών αριθμών pin από πληκτρολόγιο Α.Τ.Μ.:

• ένα πλαστικό τεμάχιο διαστάσεων 32,5 εκ επί 4,5 εκ, γκρι χρώματος με προσαρμοσμένες εσωτερικά δύο μπαταρίες κινητής τηλεφωνίας, καλωδίωση και προσαρμοσμένη οπή μικρού μεγέθους στην επιφάνεια του,

• ένα πλαστικό τεμάχιο μήκους 30,5 cm επί 6 cm, γκρι χρώματος με προσαρμοσμένες εσωτερικά δύο μπαταρίες κινητής τηλεφωνίας, καλωδίωση και προσαρμοσμένη οπή μικρού μεγέθους στην επιφάνεια του, η οποία φέρει την ένδειξη «ΕΞΟΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ»,

• τμήμα ψηφιακού μηχανισμού ανάγνωσης καρτών Α.Τ.Μ. χρώματος πράσινο,

• δύο (2) φορητοί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές,

• χειρόγραφες σημειώσεις διευθύνσεων εγκατάστασης Α.Τ.Μ. πόλεως Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, σημειώσεις κωδικών αριθμών «pin» και καρτών, τμήματα καλωδιώσεων, κινητά τηλέφωνα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ένας από τους συλληφθέντες προμηθεύτηκε κατά τον μήνα Ιανουάριο 2011, δύο τουλάχιστον συστήματα υποκλοπής «Skimming» αποτελούμενα από μηχανισμό σάρωσης καρτών, κάμερα καταγραφής πληκτρολογίου και φορτιστή από άγνωστο δράστη ομοεθνή του μέλος της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, ενώ άλλος ομοεθνής δράστης παρείχε τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση ως προς τον τρόπο εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος.

Τα στοιχεία υποκλοπής που προέκυψαν, μεταφέρθηκαν σε ψηφιακή μορφή στην Βουλγαρία, όπου παραδόθηκαν σε άλλα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που προέβησαν στη δημιουργία καρτών κλώνων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε Α.Τ.Μ. εσωτερικού και εξωτερικού.

Οι δράστες προέβησαν στην υποκλοπή στοιχειών από πέντε Α.Τ.Μ. Τραπεζικών Ιδρυμάτων αποκτώντας παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τριάντα εφτά χιλιάδων πεντακοσίων (37.500) ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.