Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη επιδεικνύουν Καναδοί αλλά και Ελληνοκαναδοί επιχειρηματίες. Aυτό φάνηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης “Window in Greece” με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά που διοργάνωσε στο Τορόντο του Καναδά το Γενικό Προξενείο. Σκοπός της ήταν η προβολή του ελληνικού τουρισμού στην καναδική αγορά και η παρουσίαση των τουριστικών επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις ενέργειες για την προώθηση και προβολή της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 μέρες το χρόνο καθώς και στις προοπτικές για άμεσες συνεργασίες με στόχο την τόνωση του εισερχόμενου από τον Καναδά τουρισμού.

Ο Αντρέας Μπατάκης, σύμβουλος αγοράς κατοικιών και κάτοικος Καναδά βρέθηκε στην εκδήλωση  και μίλησε σε ελληνικά μέσα για τις προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμό στην Ελλάδα. «Η Κρήτη τουριστικά και επενδυτικά έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του πιο θερμου κλίματος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ζώντας στα Χανιά μπορεί κανεις να θεωρεί δεδομένο οτι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μπορεί να απολαύσει μπάνια στη θάλασσα. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την επέκταση της τουριστικής περιόδου η οποία δειλά γίνεται ήδη».

«Αυτό που έγινε με την επίσκεψη της κυρίας Κουντουρά στο Τορόντο του Καναδά, ήταν στα πλαίσια του μίας γενικότερης στρατηγικής που αποπειράται  να ακολουθήσει η παρούσα Κυβέρνηση προφανώς για την προσέλκυση επενδύσεων» αναφέρει ο  κ. Μπατάκης και τονίζει πως «Ο τουρισμός όπως και οι εξαγωγές αγαθών αποτελούν για την οικονομία της Ελλάδας δύο απόρθητα κάστρα που πρέπει να διαφυλαχθούν Υπάρχει μία σταθερή ανάπτυξη και στο κομμάτι του τουρισμού και θεωρείται ότι θα πάει ακόμα καλύτερα το 2017 καθώς υπάρχει η εικόνα ότι μέσα σε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε είμαστε ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Δεν έχουμε την ατυχία να υποφέρουμε από τρομοκρατικές επιθέσεις όπως άλλες χώρες και ανταγωνιστικές χώρες όπως η Τουρκία.»

Η Κρήτη

Σύμφωνα με τον κ. Μπατάκη, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Κρήτη είναι έντονο καθώς όπως τόνισε «οι αναδυόμενες αγορές στην  Ευρώπη προτείνονται από διεθνείς οργανισμούς ήδη ως μέρος ευκαιριών για την διαφοροποίηση ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Προσωπικά το τελευταιο διάστημα προωθώ την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Κρήτη ως το μέρος για επένδυση στην αγορά ακινήτων.  Και βλέπω ήδη ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση».

Θετική εικόνα για την Ελλάδα

Αν δει κανείς τα στατιστικά των αφίξεων  των τουριστών από τον Καναδά στην Ελλάδα το 2015 σε σχέση με το 2014 υπήρξε μία τρομερή αύξηση της τάξεως του 25% και αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην θετική εικόνα που έχουν οι Καναδοί για την Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο κ. Μπατάκης «Η εικόνα της Ελλάδας στον Καναδά είναι πολύ θετική και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Προφανώς ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει κρίση στην Ελλάδα, γενικά όμως φαίνεται ότι υπάρχει και μία κατανόηση. Εκτιμούν ότι εν μέρω οικονομικής κρίσης “παλεύουμε” και με το προσφυγικό κρατώντας ανοιχτά τα σύνορα της χώρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook