Με επιτυχία έκλεισε χθες τις πύλες της η 10η Παγκρήτια Αγροτική Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Πρόκειται για ένα απόλυτα επιτυχημένο εκθεσιακό γεγονός, το οποίο αγκάλιασε πλήθος πολιτών και επισκεπτών που από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου.

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες και εκατοντάδες εκθέτες ανήκουν στο φετινό απολογισμό της διοργάνωσης, που για πρώτη φορά είχε εκτός από αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα. Όπως είχε άλλωστε τονίσει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, η οργάνωση και η αναβάθμιση της έκθεσης ήταν μια συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής, που αναγνωρίζοντας της δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, τους πολίτες, τον αγροτικό και εμπορικό κόσμο, προγραμμάτισε την έκθεση με σκοπό να αποτελέσει ευκαιρία ανάκαμψης και σύναψης νέων συνεργασιών.

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος η έκθεση στόχευε εκτός από τον τομέα της προβολής και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στον τομέα της ειδικής επιστημονικής ενημέρωσης των παραγωγών σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα. Διακεκριμένοι ομιλητές προσέφεραν τις γνώσεις τους σε μια σειρά εσπερίδων με διευρυμένη θεματολογία, από την αγροτική καλλιέργεια και τη βιολογική παραγωγή μέχρι την κρητική διατροφή και την ποιοτική παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Επιπλέον, πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων προσέφερε ψυχαγωγία στους επισκέπτες.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλλαν για την πραγματοποίησή της: το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έθεσε υπό την αιγίδα του την έκθεση, τον Υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Κανελλόπουλο που ήταν παρών στην τελετή των εγκαινίων. Την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, καθώς και το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Πρόεδρό του κ. Νικήτα Δολαψάκη που στήριξαν και συμμετείχαν στην έκθεση ενισχύοντας την. Την Άλφα Εκθεσιακή, ανάδοχο εταιρεία της διοργάνωσης, και τον πρόεδρό της κ. Άγγελο Καραμπίκα για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Κυριότερα όμως η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους εκθέτες που φέτος εμπιστεύθηκαν την Παγκρήτια Αγροτική και Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους.

Είναι αυτοί που διαχρονικά με τη συμμετοχή τους αποτελούν την ψυχή της έκθεσης. Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται και στους επισκέπτες, που με τη σημαντική παρουσία τους πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους αθόρυβους εργάτες, που όλες αυτές τις μέρες δούλεψαν για να στηθεί και να προβληθεί η έκθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook