Τρεις αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς τέθηκαν σήμερα, Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, σε διαθεσιμότητα για διευκόλυνση της πειθαρχικής ανάκρισης που διεξάγεται σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι αξιωματικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι: ο συνταγματάρχης (ΥΠ) Γεωργιάδης Γεώργιος του Τάκη, ο συνταγματάρχης (ΥΠ) Λάμπρου Λάμπρος του Σόλωνα, ο αντισυνταγματάρχης (ΥΠ) Γεωργιάδης Νικόλας του Γεωργίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τέταρτος αξιωματικός, ο υποπλοίαρχος (ΠΝ) Γκρούτσης Θεόδωρος, ο οποίος είναι από την Ελλάδα, σύμφωνα με τα ισχύοντα, έχει ήδη μετατεθεί από τη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», σε άλλη μονάδα.

Επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία στη ναυτική βάση Κύπρου

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της μονομελούς ερευνητικής Επιτροπής, θα πρέπει να αναμένεται η άσκηση των όποιων ποινικών διώξεων προκύψουν για την τραγωδία στη ναυτική βάση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Σήμερα, Τρίτη, συνήλθε για πρώτη φορά η ad hoc Επιτροπή της Βουλής, η οποία παρακολουθεί την πορεία των ανακρίσεων και ενημερώθηκε από τον γενικό εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος προεδρεύει και της εν λόγω Επιτροπής, ανέφερε ότι ο γενικός εισαγγελέας έκανε πλήρη περιγραφή της πορείας των ανακρίσεων και επέδωσε σχετικό πολυσέλιδο έγγραφο, που θα φυλάγεται στο γραφείο του γενικού διευθυντή της Βουλής και στο οποίο θα έχουν πρόσβαση προς μελέτη μόνο τα μέλη της Επιτροπής.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι η ad hoc Επιτροπή θα συνέρχεται από καιρού εις καιρόν για να ενημερώνεται για την πορεία των ανακρίσεων, προκειμένου να υπάρξει μια αντικειμενική αδιάβλητη και αξιόπιστη έρευνα σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook