Στην επανέναρξη των εργασιών ανάπλασης και κατασκευής των νέων πεζοδρομίων επί της νότιας πλευράς του οδικού τμήματος της Π.Ε.Ο. που βρίσκεται στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας (Τ.Κ.) Μάλεμε, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Πλατανιά. 

Οι εν λόγω εργασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου με τίτλο “Βελτίωση Οδού Ανάπλαση Πεζοδρομίων  στις Τ.Κ. Πλατανιά, Κοντομαρί, Μάλεμε” το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Ε.Π. “Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013” και με τις οποίες ολοκληρώνεται το σημαντικό αυτό τεχνικό έργο βελτίωσης της προσβασιμότητας – το οποίο είχε συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης 3.926.137 €.

Στο σημείο βρέθηκε την περασμένη Τρίτη 3/1/2017 ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών στο οδικό τμήμα της ΤΚ Μάλεμε κάνοντας παράλληλα λόγο «για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά κατόρθωσε να εντάξει και να χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ και με την οποία βελτιώνεται στο μέγιστο βαθμό η προσβασιμότητα και η ασφαλής και ανεμπόδιστη κίνηση των κατοίκων και επισκεπτών των τουριστικών περιοχών του Πλατανιά, του Κοντομαρίου και του Μάλεμε» .

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το όλο έργο περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:

1.    τη δημιουργία πεζοδρομίων ανεμπόδιστης κίνησης πεζών με προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ, σε συνολικό μήκος 4.12 χλμ. εκατέρωθεν της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου (1.490m εντός της ΔΚ Πλατανιά, 1.177m εντός της ΤΚ Κοντομαρίου και 1.450m εντός της ΤΚ Μάλεμε),
2.    την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της οδού και των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων,
3.    την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,
4.    τη φύτευση όπου είναι εφικτό υψηλού πρασίνου,
5.    την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, κάγκελα και στάσεων λεωφορείου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook