Απαντώντας στην Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης σχετικά με τις θέσεις των γιατρών του Κέντρου Υγείας Μοιρών (ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα στις 6/6/11), ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Λοβέρδος αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή τη διασπορά φημών για την κατάργηση Κέντρων Υγείας του νομού Ηρακλείου, εκδόθηκε Δελτίο Τύπου την Πέμπτη 2/6/2011, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταργηθεί κάποιο Κέντρο Υγείας, αλλά η λειτουργία τους θα στηριχθεί στα πλαίσια ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα του Υπ.Υγείας και των οικείων ΥΠΕ. Ειδικότερα, στην Κρήτη, η προτεραιότητα αυτή εκφράζεται με τον προγραμματισμό της αρμόδιας ΥΠΕ για τη δημιουργία Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, Περιφερειακών Ιατρείων και πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, καθώς και με την κτιριακή, τεχνολογική και βιοιατρική αναβάθμιση των ΚΥ όλης της Κρήτης.

Ειδικότερα για το ΚΥ Μοιρών, στο ΠΕΠ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει ενταχθεί και εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή το έργο \”Βελτίωση κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών-εγκαταστάσεων & προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού ΚΥ Μοιρών\”, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Περαιτέρω, το Υπ.Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα ένταξης και περισσότερων έργων, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που ισχύουν για τη χώρα μας.

Όσον αφορά στη στελέχωση των ΚΥ του νομού ηρακλείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, έχουν αναλάβει υπηρεσία συνολικά (10) ΕΑ\’ και ΕΒ\’ Γενικής Ιατρικής και (1) ΕΑ\’ Οδοντιατρικής μέσα στο έτος 2010 και μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, βρίσκονται σε διαδικασία διορισμού (1) ΕΒ\’ Γενικής Ιατρικής για το ΚΥ Μοιρών, (1) ΕΒ\’ Γενικής Ιατρικής για το ΚΥ Αρκαλοχωρίου, (1) ΕΒ\’ για το ΚΥ Χάρακα. Σε διαδικασία κρίσης βρίσκονται και (1) ΕΒ\’ Οδοντιατρικής για το ΚΥ Βιάννου, (1) ΕΒ\’ Παιδιατρικής και (1) Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το ΚΥ Καστελλίου και (1) ΕΒ\’ Γενικής Ιατρικής για το ΚΥ Αγίας Βαρβάρας. Τέλος, (2) θέσεις ΕΒ\’ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το ΚΥ μοιρών αναμένεται να επαναπροκηρυχθούν καθώς απέβησαν άγονες.

Σήμερα στο ΚΥ μοιρών υπηρετούν, όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό συνολικά (8) Ιατροί, με τις εξής ειδικότητες:

(1) Δ/ντής, (1) ΕΑ\’ και (1) ΕΒ\’ Παθολογίας, (1) ΕΒ\’ Παιδιατρικής, (1) ΕΑ\’ Μικροβιολογίας, (1) ΕΑ\’ Ακτινοδιαγνωστικής, (1) ΕΑ\’ και (1) ΕΒ\’ Οδοντιατρικής. Επιπλέον, τα Περιφερειακά Ιατρεία Τυμπακίου, Αγ.Δέκα και Ζαρού στελεχώνονται από (2) Ιατρούς 5ετούς θητείας το καθένα, ενώ Αγροτικός Ιατρός υπηρετεί και στα Περιφερειακά Ιατρεία Βασ.Ανωγείων, Μιαμούς, Σίβας, και (2) Αγροτικοί Ιατροί υπηρετούν στο ΚΥ μοιρών.

Ακόμα, το ΚΥ μοιρών είναι στελεχωμένο με (18) άτομα νοσηλευτικού προσωπικού, (5) άτομα Παραϊατρικού προσωπικού, (5) άτομα Διοικητικού προσωπικού και (18) άτομα λοιπού προσωπικού, ενώ το Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου διαθέτει (4) άτομα νοσηλευτικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook