Η χιονόπτωση, εκτός από την πόλη των Χανίων, συνεχίζεται σε όλο το Νομό σε έντονο βαθμό. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα των Δήμων του Νομού επιχειρούν, με τα συνεργεία τους, να κρατήσουν το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό.

Ωστόσο, η ένταση της χιονόπτωσης παραμένει ισχυρή σχεδόν σε όλο το Νομό, και οι πολίτες που μετακινούνται με οχήματα παρακαλούνται να σταματήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση μέχρι να περάσει το φαινόμενο, ακόμα και εντός πόλεως, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι επικίνδυνες και σχεδόν απαγορευτικές.

Οι μετακινήσεις από Χανιά προς Κεραμειά, και από Χανιά προς Ακρωτήρι είναι επίσης ιδιαίτερα απαγορευτικές. Γίνονται προσπάθειες από τα συνεργεία να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, από τη Γεωργιούπολη μέχρι το Καστέλι, αλλά οι κατολισθήσεις είναι συνεχόμενες, και χρειάζεται απόλυτη προσοχή στις μετακινήσεις. 

Οι πολίτες παρακαλούνται να σεβαστούν τις οδηγίες προστασίας τους μέχρι νεωτέρας.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Χανίων, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία του νομού για αύριο Δευτέρα 9. 

Νεότερο σχετικό δελτίο θα εκδοθεί στις 6 μμ περίπου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook