Κανονικά θα λειτουργήσουν και τα «νέα» σχολεία του Αγίου Νικολάου. Το 2ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο, που ξεκίνησαν πέρυσι και συνεχίζουν χωρίς ουσιαστικά προβλήματα τη λειτουργία τους.

Για τα συγκεκριμένα σχολεία η οριστική λύση στέγασης θα δοθεί με την ολοκλήρωση των κτιριακών τους εγκαταστάσεων. Ωστόσο μέχρι τότε καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να αγοραστούν κάποιες λυόμενες σχολικές κατασκευές, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για γραφεία των δύο σχολικών μονάδων.

Με αφορμή την προετοιμασία για τη νέα χρονιά καθώς και το γεγονός ότι λειτουργεί ένα νέο σχολείο άμεσα και χωρίς ελλείψεις προσωπικού ρωτήσαμε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκο Τζώρτζη αν υπάρχει επάρκεια σε όλες τις ειδικότητες των καθηγητών εν όψει της νέας χρονιάς και με δεδομένο ότι καλύπτονται άμεσα οι θέσεις του νέου σχολείου.

«Δεν υπάρχει έλλειψη καθηγητών, έχουμε τα στελέχη για να λειτουργήσουμε κανονικά και χωρίς προβλήματα. Εκεί όπου έχουμε ακόμα κάποιες ελλείψεις είναι στην επαγγελματική εκπαίδευση, όπου χρειαζόμαστε περίπου δέκα εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όπως μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων. Αλλά πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα στην πορεία», ανέφερε ο Διευθυντής.

anatolh.com