Στην μητέρα της Πόλας Ρούπα ανατίθεται η επιμέλεια του 6χρονου γιου της. Πριν από λίγο εκδόθηκε η εισαγγελική διάταξη από την εισαγγελέα ανηλίκων με την οποία άναψε το «πράσινο φως » να δοθεί το παιδί μόνο στην γιαγιά του και όχι στη θεία του η οποία επίσης είχε ζητήσει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού.

Η εισαγγελική λειτουργός πριν συντάξει την εισαγγελική διάταξη μελέτησε  τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 6χρονος θα δοθεί σήμερα στη γιαγιά του.

Υπό όρους η επιμέλεια

Στη διάταξη της η εισαγγελέας ανηλίκων αναφέρεται στις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών «βάσει των οποίων και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση υπό τους όρους:

α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και

β)με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.»

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του και όχι και την αδελφή της Ρούπα:

«Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook