Πολλά προβλήματα λόγω του παγετού έχουν δημιουργηθείκαι στην Ανατολική Κρήτη. Μετά τη χθεσινή πρωτοφανή για το νησί χιονόπτωση, σήμερα ακολούθησε ο παγετός με τις κατά τόπους αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Στον δήμο Οροπεδίου Λασίθίου

Στην “κατάψυξη” παραμένει το Οροπέδιο Λασιθίου όπου χθες τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία έφτασε τους -15 και στις 7 το πρωί τους -16,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι δρόμοι προς Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο παραμένουν ανοιχτοί με όλα τα μηχανήματα του δήμου αλλά και τμήμα της 133 Σμηναρχίας Μάχης να βρίσκονται επί ποδός.

Στο Οροπέδιο κυκλοφορούν μόνο οχήματα 4×4 με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται αυτήν την ώρα στο δήμο πλην του παγετού είναι με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Στο δήμο Γόρτυνας

Στο δήμο Γόρτυνας η κατάσταση έχει αυτήν την ώρα ομαλοποιηθεί, καθώς σοβαρό πρόβλημα υπήρξε το πρωί με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο δρόμο από το Σίβα μέχρι και τον Άγιο Θωμά.

Μηχανήματα του δήμου απεγκλώβισαν τα αυτοκίνητα και άνοιξαν το δρόμο στο σημείο όπου το χιόνι έφτανε τα 60 εκατοστά.

 Ο δήμαρχος Γόρτυνας κ. Σχοιναράκης μιλώντας στο Flashnews.gr τόνισε ότι για μια περιοχή που ανήκει κατά 80% στο δήμο Ηρακλείου και κατά 20% στο δήμο Γόρτυνας, όλο το βάρος έπεσε στο δήμο της ενδοχώρας ο οποίος κλήθηκε για μια ακόμη φορά να λύσει μόνος τα προβλήματα.

Ο κ. Σχοιναράκης τόνισε επίσης πως και ο δήμος Φαιστού ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα θα έπρεπε να είχε διαθέσει τα μηχανήματά του αφού το οδικό δίκτυο της περιοχής εξυπηρετεί κυρίως Ηρακλειώτες αλλά και κατοίκους του δήμου Φαιστού.

Στο δήμο Βιάννου

Στη Βιάννο το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό εκτός από τα πολύ ορεινά και ο δήμος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Το χιόνι μέσα στη Βιάννο αγγίζει τα 35 εκατοστά.

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο δήμο Μινώα Πεδιάδας με τον δήμαρχο να τονίζει αγανακτισμένος πως η πολιτεία είναι άφαντη.

Συγκεκριμένα όλα τα ορεινά χωριά του δήμου είναι αποκλεισμένα, με το χιόνι σε πολλές περιοχές να φτάνει τα 3 μέτρα.

Ο κ. Καλογεράκης μιλώντας στο Flashnews.gr ανέφερε πως χθες έστειλε στο υπουργείο mail με το οποίο ζητούσε βοήθεια από το στρατό ωστόσο το υπουργείο επέλεξε η βοήθεια να πάει μόνο στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

“Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μια τέτοια κατάσταση μόνο με τα μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος και η πολιτεία μας άφησε στο έλεος του καιρού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων 

Στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων ανοιχτό με τη βοήθεια μηχανημάτων και πολιτών παραμένει το οδικό δίκτυο.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία αλλά και οι κάτοικοι πολλών χωριών οι οποίοι προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους με τα τρακτέρ τους.

Τη μεγαλύτερη ζημιά έχουν υποστεί τα ελειόδεντρα τα οποία έσπασαν καθώς δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook