Συνεχίζεται για ένατη μέρα στο ορυχείο χρωμίου της Μπουλκίζας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Αλβανίας, η απεργία πείνας 16 μεταλλωρύχων.

Οι απεργοί ζητούν αύξηση των μισθών τους κατά 40%, μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αφού σε διάρκεια δύο ετών, 16 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους.

Από χθες οι απεργοί πείνας έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με την επιφάνεια. Το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη ως ένδειξη της αποφασιστικότητάς τους να συνεχίσουν την απεργία πείνας, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, μέχρι εσχάτων.

Το ορυχείο χρωμίου της Μπουλκίζας, είναι από τα πλουσιότερα στον κόσμο και η Αλβανική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει προς εκμετάλλευση στην Αυστριακή εταιρία ACR.

Χθες η διοίκηση της εταιρίας δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τους μισθούς κατά 20% και θα πραγματοποιήσει επενδύσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους μεταλλωρύχους, αλλά οι απεργοί δεν συμφώνησαν.

Τα δύο τελευταία 24ωρα τρεις απεργοί μεταφέρθηκαν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων υποστηρίζεται με μηχανικά μέσα για να κρατηθεί στη ζωή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook