Σε καυστική επίθεση στον Τραμπ μετέτρεψε η Μέριλ Στριπ την ομιλία της κατά τη βράβευσή της στις Χρυσές Σφαίρες, με λαβή κυρίως την «μίμηση» που είχε κάνει ο εκλεγείς πρόεδρος ενός ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες που τον είχε επικρίνει.

«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε» είπε η 67χρονη Στριπ, που τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της με το ειδικό βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ.

«Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες» είπε χαρακτηριστικά η Στριπ.

Αν και η Στριπ δεν ανέφερε τον Τραμπ κατ’ όνομα, χρησιμοποίησε την ομιλία της για να πει ότι οι πράξεις του εκλεγμένου προέδρου νομιμοποιούν τον εκφοβισμό. 

O Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομη συνέντευξή του στους New York Times απέρριψε τους χαρακτηρισμούς της Στριπ, κατηγορώντας την ότι είναι «θαυμάστρια της Κλίντον».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι «δεν εκπλήσσεται» από το γεγονός ότι οι «φιλελεύθεροι άνθρωποι του κινηματογράφου» στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν «χλεύασε ποτέ κανέναν» και πρόσθεσε: «Η Μέριλ Στριπ και όλοι οι άλλοι το ισχυρίζονται λες και μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μου».

Αν και αναμενόταν ότι η τελετή απονομής θα έχει αρκετά σχόλια κατά του Τραμπ, αυτά ήταν μάλλον περιορισμένα σε έκταση, με τον Τζίμι Φάλον να σημειώνει στην αρχή ότι η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών «είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Αμερική που τιμούν ακόμα τη λαϊκή ψήφο». Το σχόλιο ήταν αναφορά στην εκλογική νίκη του Τραμπ, ο οποίος κέρδισε την Χίλαρι Κλίντον, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε μικρότερο αριθμό ψήφων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook