Μπορεί να προκλήθηκαν προβλήματα από το χιονιά και την κακακαιρία των προηγούμενων ημερών, μπορεί να “πάγωσε” η Κρήτη, όμως κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Η κακοκαιρία κατάφερε να γεμίσει με εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού τα φράγματα του νησιού, γεγονός ενθαρρυντικό μετά από την περσινή χρονιά που τα αποθέματα ήταν ελάχιστα.

Στο πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών, αγροτών, επιχειρηματιών της Κρήτης, για την επάρκεια νερού, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θα εκδίδει πλέον σε τακτά διαστήματα αναλυτική κατάσταση σχετικά με τις εισροές νερού και τη πληρότητα των 4 ταμιευτήρων που διαχειρίζεται. 

Όπως προκύπτει από τον παρατιθέμενο πίνακα υπάρχει αισιοδοξία για την πλήρωση των 2 ταμιευτήρων σε Ηράκλειο και Χανιά (Αποσελέμη και Βαλσαμιώτη), όπως και τη Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ο ταμιευτήρας στους Ποταμούς Αμαρίου ήδη έχει υπερχειλίσει.

(πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Εντωμεταξύ, με μεγάλη επιτυχία, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, ο Αγιασμός των υδάτων σε: Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, Φράγμα Αποσελέμη στο Ηράκλειο, Φράγμα Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο, με την παρουσία των αρχών του τόπου και πολιτών.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook