Η εταιρεία HMD Global που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του brand Nokia, ανακοίνωσε τη διάθεση του Nokia 6, σηματοδοτώντας την κυκλοφορία του πρώτου smartphone με Android –και όχι κάποιου fork- που φέρει το λογότυπο της Φινλανδικής εταιρείας.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι φίλοι της εταιρείας μάλλον θα απογοητευτούν που θα μάθουν ότι πρόκειται για μία “μεσαία” συσκευή που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

Έτσι, η συσκευή διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1920 pixels και βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 430 SoC σε συνδυασμό με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Παρόλα αυτά, το Nokia 6 διαθέτει “premium design” με unibody σασί που είναι κατασκευασμένο από ένα μονοκόμματο τμήμα αλουμινίου ενώ στην εμπρόσθια επιφάνεια διαθέτει ανθεκτικό 2.5D γυαλί Gorilla Glass.

Στην πρόσοψη, η συσκευή διαθέτει κάμερα 8.0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα 16 Megapixels με σύστημα φακών με διάφραγμα f/2.0 και phase detection autofocus. Υποστηρίζει 4G LTE, 1080p video capturing στα 30fps και διαθέτει dual amplifiers, αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων κ.ά. Το νέο Nokia 6 που τρέχει Android 7.0 Nougat θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας από το JD.com με τιμή περίπου $246.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook