Οι Ελβετοί διατήρησαν για το 2010 τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή του σιδηροδρομικού ταξιδιού, καθώς σύμφωνα με μελέτη για τα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Ενωσης των δημόσιων μεταφορών ο κάθε κάτοικος της Ελβετίας καλύπτει ετησίως 2.248 χλμ. με το τρένο.

Στη δεύτερη θέση του καταλόγου, αλλά με απόσταση, έρχονται οι Ιάπωνες, που κάνουν με το τρένο 1.910 χλμ. ετησίως. Έπονται οι Δανοί, που κάνουν με το τρένο 1.322 χλμ. ετησίως, οι Γάλλοι (1.320 χλμ.) και οι Αυστριακοί (1.227 χλμ.)

Κατά μέσον όρο, ένας Ελβετός επιβιβάζεται στο τρένο πενήντα φορές κάθε χρόνο, σχεδόν μια φορά κάθε εβδομάδα του έτους. Στον τομέα αυτό όμως προηγούνται οι Ιάπωνες, που ανεβαίνουν σε τρένο 69 φορές.

Έπονται οι Λουξεμβούργιοι και οι Δανοί, με 36 και 35 επιβιβάσεις, αντίστοιχα, κάθε έτος. Σε απόσταση, ακολουθούν οι Γάλλοι με 17 επιβιβάσεις το χρόνο. Οι Ρουμάνοι είναι στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου με τρείς επιβιβάσεις, πίσω απ την Εσθονία και τη Σουηδία, με τέσσερις ετήσιες επιβιβάσεις. Τον κατάλογο κλείνει η Λιθουανία, όπου οι κάτοικοι ανεβαίνουν …μόνον μια φορά τον χρόνο, στο τρένο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook