Mε νέο συνεργείο που εστάλη από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, άνοιξε την Τρίτη (10/1) το πρωί, το κομμάτι του δρόμου από τον Πλάτανο στο Σφηνάρι του Δήμου Κισσάμου. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (9/1) το απόγευμα κατέπεσαν τρεις μεγάλοι βράχοι (εξαιτίας των βροχοπτώσεων) που έκλεισαν το δρόμο και που -ευτυχώς- τη στιγμή της πτώσης του δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο, από εκείνο το σημείο.

Όπως και τη Δευτέρα το απόγευμα, έτσι και την Τρίτη (10/1) το πρωί, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης βρέθηκε στο σημείο όπου δημιουργήθηκε το πρόβλημα, λαμβάνοντας γνώση των εργασιών που γίνονταν από το συνεργείο της Αντιπεριφέρειας, το οποίο συντόνιζε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Μιχάλης Μαρκετάκης. Οι εργασίες εξελίχθηκαν ομαλά ώστε πλέον, από το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου να περνούν χωρίς πρόβλημα τα οχήματα, προς και από το Σφηνάρι.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κισσάμου,Θεόδωρος Σταθάκης:

Όπως διαπιστώσατε, εδώ, σε μια δύσκολη περιοχή, παραλίγο να έχουμε σοβαρό ατύχημα, ωστόσο, ευτυχώς δεν περνούσε κάποιο όχημα. Έγινε αποκόλληση των βράχων, ωστόσο ήταν άμεση η αντίδραση και του Δήμου μας και της Αντιπεριφέρειας και θα συνεχιστούν οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου. Όπως βλέπετε όμως υπάρχουν κι άλλοι βράχοι που είναι έτοιμοι να πέσουν και αυτό μας προβληματίζει. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσει μια μελέτη για την προστασία του χώρου εδώ και η εξεύρεση χρηματοδότησης. Να ευχαριστήσω τον προϊστάμενο του Τεχνικού Τμήματος της Αντιπεριφέρειας Χανίων, κ.Μαρκετάκη και σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη πρέπει να βρούμε λύσεις για την προστασία του οδοστρώματος σε αυτή την περιοχή. 

Χτες το βράδυ έγινε μερική διάνοιξη του δρόμου, οπότε μπορούσαν να περάσουν μικρά οχήματα από αυτό το σημείο. Από σήμερα το μεσημέρι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί πλήρως

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook