Τρόπους για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις φαίνεται ότι αναζητούν πλέον αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν (και) από την κομματική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι η απελευθέρωση θα γίνει με νόμο – κάτι που αφήνει μεγάλο περιθώριο για αλλαγές στους κανόνες που θα θελήσει να θεσπίσει η κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι το βράδυ της Τρίτης οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου αποφάσισαν, έπειτα από συνέλευση, να σταματήσουν κάθε κινητοποίηση.

Σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιείται η κρίσιμη Γενική Συνέλευση των προεδρείων των ιδιοκτητών ταξί για την λήψη της απόφασης για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, στην πολύωρη συνάντηση που είχε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με τους ιδιοκτήτες ταξί, τους εξήγησε ότι εφόσον ο καθορισμός των κανόνων θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση θα προηγηθεί εκτενής συζήτηση, προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι μπορούν να εμφανιστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να γίνει προσπάθεια από μερίδα συνδικαλιστών να περάσει το μήνυμα ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καθορίσουν τους κανόνες για το άνοιγμα του επαγγέλματος δεν είναι… σίγουρο ότι τελικά θα ψηφιστούν.

Και αυτό γίνεται προκειμένου να μαλακώσει η βάση των αυτοκινητιστών και να μπορέσουν ευκολότερα οι συνδικαλιστές να πάρουν την όποια απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook