Πριν λαλήσουν τα κοκόρια το ξεκίνημα της νέας μέρας, ένας άντρας είναι ήδη όρθιος. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κοιμηθεί καθόλου όλο το βράδυ, ακολουθώντας απαρέγκλιτα το ίδιο μοτίβο εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια.

Ο Βιετναμέζος Τάι (ή Χάι) Νγκοκ δηλώνει πως δεν έχει κλείσει μάτι ούτε στιγμή έπειτα από εκείνον τον πυρετό που τον χτύπησε το 1973, παρά τα εκατομμύρια προβατάκια που έχει μετρήσει έκτοτε μπας και βαρύνει το βλέφαρό του.

Μετρά δηλαδή πάνω από 15.500 συναπτές μέρες αϋπνίας, ξεπερνώντας προφανώς κάθε ανθρώπινο όριο.

«Δεν ξέρω αν η αϋπνία έχει επηρεάσει την υγεία μου ή όχι. Είμαι όμως ακόμα υγιής και μπορώ να κάνω τις αγροτικές δουλειές κανονικά όπως οι άλλοι», δηλώνει ο αγρότης που μεταφέρει καθημερινά δυο 50κιλα τσουβάλια με λίπασμα για περισσότερα από 4 χιλιόμετρα.

«Ο άντρας μου συνήθιζε να κοιμάται καλά, αλλά αυτές τις μέρες ούτε το ποτό δεν μπορεί να τον ρίξει κάτω», λέει η σύζυγός του, η οποία θυμάται μάλιστα ότι όταν ο Νγκοκ πήγε να κάνει ιατρικές εξετάσεις, όλες τους βγήκαν καθαρές.

Αφού δεν κοιμάται τα βράδια, χρησιμοποιεί όλες αυτές τις άυπνες ώρες προς όφελος του βιος του. Συνήθως είναι στο κτήμα του και το προσέχει τις νύχτες για κλέφτες, ενώ κάποια στιγμή πέρασε και τρεις μήνες σκάβοντας δυο μεγάλους νερόλακκους για να βάλει ψάρια.

Η ασυνήθιστη ιστορία του 74χρονου βιετναμέζου αγρότη και πατέρα έξι παιδιών που έχει κάνει τον γύρο του τοπικού Τύπου δεν φαίνεται να έχει συγκεκριμένη αιτία. Ο ίδιος μιλά για έναν πυρετό που τον κράτησε έκτοτε ξύπνιο, αν και δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος, λένε οι γιατροί.

Από τον Οκτώβριο του 2006 ωστόσο ο Νγκοκ άρχισε να αναφέρει ότι νιώθει «σαν φυτό χωρίς νερό» λόγω της έλλειψης ύπνου. Ο αγρότης διατηρεί πάντως την όρεξή του, τρέφεται κανονικά και σπανίως αρρωσταίνει. Όσοι προσπάθησαν να ελέγξουν αν λέει αλήθεια περί αϋπνίας, δεν τα κατάφεραν, αφού κάποια στιγμή έκλεισαν τα δικά τους μάτια.

Πολλά τηλεοπτικά συνεργεία έχουν περάσει μέρες και μέρες στην αγροικία του αγρότη καταγράφοντας κάθε του κίνηση, καθώς οι περισσότεροι ήταν δύσπιστοι για την αϋπνία του. Με τις μηχανές να καταγράφουν όλο το 24ωρο, ο Νγκοκ έκανε κανονικά τις αγροτικές εργασίες του όλη τη νύχτα, έπλεκε καλάθια, επιδιόρθωνε εργαλεία, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την παραγωγικότητά του!

Αρνείται ωστόσο πεισματικά να πάει για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, καθώς δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ το χωριό του σε όλη του τη ζωή. Άσε που φοβάται και τους γιατρούς…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook