Έκπτωση 50% θα έχουν οι επιχειρηματίες του ενετικού λιμανιού Χανίων που άμεσα θα εφαρμόσουν τη μελέτη των σκιαδίων. Ωστόσο από αυτή την έκπτωση εξαιρούνται όσοι έχουν κινηθεί δικαστικά και λάβουν αναστολή.

Επιπλέον όπως τονίστηκε θα εφαρμοστεί μείωση στα τέλη που πληρώνουν οι καταστηματάρχες στο Κουμ Καπί.

Μιχάλης Βλαχάκης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του προϋπολογισμού του ΔΛΤΧ:

“Η έκπτωση του 50% στους καταστηματάρχες του ενετικού λιμανιού δεν θα ισχύσει για τους ελάχιστους επιχειρηματίες που έχουν προσφύγει δικαστικά και πιθανώς κερδίσουν απόφαση αναστολής για την απομάκρυνση των υφιστάμενων κατασκευών, ενώ για όσους δεν έχουν δικαστικές αποφάσεις αναστολής και δεν θα εφαρμόσουν τη νέα μελέτη, το δημοτικό λιμενικό ταμείο δεν θα εκδώσει ατομικές διοικητικές πράξεις παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου.

Επιπλέον, όσον αφορά στο Κουμ Καπί, η ζώνη ήταν στα 51 ευρώ ανα τ.μ και τώρα η τιμή αναπροσαρμόζεται στα 35 ευρώ ανα τ.μ.”

Κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του ΔΛΤΧ ο οποίος ανέρχεται στα 2.192.000 ευρώ, η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και φτωχό τεχνικό πρόγραμμα.

Νάνσυ Αγγελάκη

“Υπάρχει εμπαιγμός στο θέμα του ενετικού λιμένα. Ειναι δυνατόν να λέτε ότι ο κ. Καλογήρου θα έρθει τέλος του Γενάρη για την πρώτη φάση της μελέτης και να λέτε ότι θα γίνει έκπτωση 50% στους καταστηματάρχες που θα εφαρμόσουν τη μελέτη που δεν θα έχετε; Είναι εμπαιγμός. Βλέπουμε τεχνικό πρόγραμμα ύψους 800.000 και ένα αποθεματικό 1.400.000. Μήπως θα πρέπει να αφήσετε την εισπρακτική πολιτική και να αρχίσετε να αποδίδετε αυτά τα χρήματα σε έργα και σε επισκευές;”

Άρης Παπαδογιάννης

“Βρήκατε από τις προηγούμενες διοικήσεις 1.400.000 ευρώ, ζεστό χρήμα στα ταμεία σας. Βλέποντας το τεχνικό σας πρόγραμμα βλέπω ότι είναι μικρό αποτύπωμα του τεχνικού προγράμματος του δήμου, πολύ φτωχό. Είναι τεχνικό πρόγραμμα ντροπή για το δημοτικό λιμενικό ταμείο που αποτελεί το νομικό πρόσωπο του δήμου που ελέγχει στο μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο του δήμου μας και θα περίμενα με την άνεση και εισπραξιμότητα που έχει και με το 1.400.000 ευρώ που αφήσαμε στα ταμεία του να παρουσίαζε εδώ ένα όραμα.”

Γιάννης Σαρρής

“Κανείς πολίτης δεν θα αναφέρει ποσά και μελέτες που είχαν προηγηθεί. Θα αναφέρει μόνο την εικόνα που έχει από την παράκτια ζώνη. Αυτή η ομορφιά έχει χαθεί από τα τραπεζοκαθίσματα και τώρα επιχειρείται να μπει μια τάξη. Έχουμε ένα λιμάνι με τα προβλήματά του και περιοχές β΄κατηγορίας όπως είναι το Κουμ Καπί και η Νέα Χώρα. Βλέπουμε θετικά σημεία στο τεχνικό πρόγραμμα όμως, δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες. Πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα που έχουν άμεσα σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών στις περιοχές.”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook