Μέσα σε πολύ όμορφο κλίμα το πρωί της Παρασκευής μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων όπως κάθε χρόνο , ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων πραγματοποίησε  την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις  του, στο Νεώριο Μόρο στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Διοικητής ΝΚ Αρχ/Χος (ΠΝ) Χατζάκης Παναγιώτης και εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων Ανθ/χος (ΛΣ) κος Μαραθάκης Κων/νος και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής ο κος Μαρκογιαννάκης Χρήστος.

Μετά την ευλογία της πίτας από τον αιδεσιμότατο πατέρα Δημήτριο Λιόλιο, ακολούθησε το κόψιμο της πίτας από τον πρόεδρο του ΙΟΧ Μανόλη Μπαρμπόπουλο. Έγινε μια μικρή ανασκόπηση της περασμένης χρονιάς, παρουσιάστηκε επιγραμματικά και δόθηκε τυπωμένο στους παρευρισκόμενους το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του 2017. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας συνοδευόταν με ένα συμβολικό δώρο το οποίο και έπεσε σε μικρό αθλητή του ΙΟΧ. 

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στον Όμιλο τιμήθηκαν με αναμνηστικό δίπλωμα η Αντιπερειφέρεια Χανίων , ο Δήμος Χανίων , ο ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, το Λιμεναρχείο Χανίων.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η ειδική αναφορά και τιμή με αναμνηστικό δίπλωμα, στον άοκνο εργάτη του αθλητισμού τον κύριο Χρήστο Χουλιόπουλο  για την εξηκονταετή προσφορά του στην ιστιοπλοΐα στα Χανιά.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα και περιμένει τη στήριξη και την αγάπη τους τη νέα χρονιά που ξεκινά δυναμικά και ελπιδοφόρα, εύχεται σε όλους να έχουν υγεία και καλές θάλασσες!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook