Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για την θέσπιση βιώσιμης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, την ανάγκη της οποίας χαρακτήρισε επιτακτική.

Η προηγούμενη ρύθμιση δεν έτυχε μεγάλης αξιοποίησης από τους πολίτες τόσο λόγω ελλιπούς πληροφόρησης όσο και εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Σήμερα, οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών προς τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί δραματικά και επειδή οι δημότες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους αλλά η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων  δεν τους εξυπηρετεί, είναι επιτακτική ανάγκη για νέα βιώσιμη ρύθμιση που θα διευκολύνει τους οφειλέτες αλλά και τους Δήμους, ώστε να έχουν την οικονομική δυνατότητα για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε η νομοθετική πρωτοβουλία που πρέπει να αναληφθεί άμεσα να περιλαμβάνει μέσα στα ρυθμιζόμενα ποσά κάθε είδους οφειλή, ανεξάρτητα από πού αυτή προήλθε αλλά και την απαλλαγή προστίμων καθώς και την δραστική περικοπή των προσαυξήσεων στις οφειλές.

Με τη ρύθμιση θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δέσμευσης των λογαριασμών των οφειλετών , στην οποία έχουν προχωρήσει οι Δήμοι, οι οποίοι πολλές φορές είναι και επαγγελματικοί με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Η ανάγκη επομένως να δοθεί λύση είναι επιτακτική για την διευκόλυνση των οφειλετών σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις και μάλιστα πρέπει  η ρύθμιση πριν έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, να μας κοινοποιηθεί ώστε να τύχει επεξεργασίας  από τα κόμματα αλλά και την ΚΕΔΕ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης αφού αναγνώρισε την σπουδαιότητα του θέματος, απάντησε θετικά στο αίτημα του κ. Κεγκέρογλου, δηλώνοντας πως στο προσεχές ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει εντός Ιανουαρίου στη Βουλή, θα υπάρχει διάταξη, η οποία θα λύνει το πρόβλημα με ειδική μέριμνα τόσο για τις οφειλές(να συμπεριλαμβάνονται όλες) όσο και για τις προσαυξήσεις, οι οποίες πρέπει να περικοπούν δραστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook